סוכריות בטטות מקורמלות בסילאן, תוספת מושלמת לראש השנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סוכריות בטטות מקורמלות בסילאן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסוכריות בטטות מקורמלות בסילאן, תוספת מושלמת לראש השנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 5 דקות
  • מספר מנות: 7-8

מאת: דפני פתיחה

הבטטות הללו מהוות תוספת מושלמת לארוחת החג לא רק בגלל שהמראה המיוחד שלהן וצבען המקורמל שלהן מפתים לקחת מהן עוד ועוד, ולאו דווקא בגלל שהן כל כך מתוקות ועדינות בטעמן, כך שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול מהן, אלא בעיקר בשל העובדה שלהכין אותן לוקח בדיוק שתי דקות על השעון, וזה יתרון גדול מאד כשמדובר בארוחת חג הדורשת לא מעט עבודה.

אפשר להכין את המנה הזו מבטטות גדולות שחותכים לרצועות עבות, אבל האפקט המושלם ביותר נוצר כשמשתמשים בבטטות קטנות (בייבי), כך שכל שצריך לעשות הוא לחצות אותן לאורכן, מה שגם מפחית עוד יותר את המלאכה, וגם מייצר חצאי בטטות השומרות על המראה הטבעי והיפה שלהן.

הצרה היחידה היא שבאמת שאי אפשר להפסיק לזלול אותן, ולכן אני מכנה אותן סוכריות. כי אם כבר ממתקים – אז עדיף מהטבע. מה שבטוח, מומלץ בחום להכין כמות כפולה כי באחריות הן אלה שמתחסלות ראשונות מהשולחן.

תמונה של בטטות מקורמלות בסילאן מוגשות בצלחת

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 750 גרם (מארז) בייבי בטטה
  • סילאן
  • שמן זית
  • אבקת שום גבישי
  • טימין טרי
  • מלח

מכינים בקלי קלות:

  1. שוטפים היטב את הבטטות וחוצים אותן לאורכן. לא מקלפים.
  2. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, עם הקליפה כלפי מטה.
  3. מזליפים על הבטטות שמן זית בנדיבות.
  4. מזליפים גם סילאן.
    תמונה של הבטטות לאחר הזילוף, מונחות בתבנית של התנור
  5. בוזקים על הבטטות אבקת שום גבישי ומלח, ומניחים מספרי עלי טימין.
  6. מכניסים לתנור תחת מצב גריל בחום של 200 מעלות וצולים במשך חצי שעה.
  7. לאחר חצי שעה הופכים את הבטטות כך שהקליפה תהיה כלפי מעלה וצולים עוד 10 דקות.
  8. מכבים את התנור, נותנים לבטטות להמשיך להתקרמל בתנור החם עוד חמש דקות ומוציאים.
  9. מעבירים את הבטטות בזהירות לצלחת הגשה כשהקליפה שוב כלפי מטה ומודים לי על שהכנתם כמו כפולה כי חצי חיסלתם עוד לפני שהגיעו האורחים...

תמונה מקרוב של סוכריות בטטות מקורמלות בסילאן מוגשות בצלחת עם עלי טימין מעל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס