דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

נתחוני חזה עוף עסיסיים בקארי וקרם קוקוס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לנתחוני חזה עוף עסיסיים בקארי וקרם קוקוס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 5-4 מנות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

בשנים האחרונות הפכתי להיות גרופית של אוכל אסייתי. תאילנדי והודי בעיקר. לשמחתי הרבה בני משפחתי חולקים עמי את התאווה לטעמים ולניחוחות האקזוטיים הללו, כך שאצלי במזווה תמיד אפשר למצוא את המצרכים הבסיסיים שמהם ניתן להרכיב כל מנה, כשאין כמעט שבוע שלא נעשה בהם שימוש.

כיום ניתן למצוא את המרכיבים הללו בכל סופר, ואין כל צורך לכתת רגליים לחנויות ייעודיות כדי להכין ארוחה, כך שגם הזמינות הזו מקלה מאד על הפיכת המטבח הביתי למסעדה אסייתית משודרגת.

את המנה שלפניכם, שמכילה בתוכה את נפלאות טעמי תאילנד והודו גם יחד, הכנתי באין ספור גרסאות עד שהגעתי לנוסחה המנצחת של המרכיבים, ולא התייאשתי עד שהיא גרפה מחמאות מכל הסועדים, כולל הקטן שלי שהציע לי למכור את המתכון למסעדות...

אז לא. אני לא מוכרת, אבל כן משתפת אתכם במתכון המושלם הזה, שהוא כל כך קל להכנה, והטעם שלו, אוי! גן עדן!

צלחת עם חזה עוף ואורז

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
2 כפות גדושות מחית קארי אדום
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף של רוטב סרירצ'ה (צ'ילי חריף. אפשר להוסיף או להפחית לפי הטעם)
1/4 כוס רוטב מירין
1 כף רוטב דגים
1 כפית שמן שומשום
1 פחית קרם קוקוס
מלח לפי הצורך (ראו הערה למטה)
מעט שמן זית לטיגון

חומרים לרוטב

מכינים:

  1. מחממים מעט שמן זית בסוטאז' ומניחים את קוביות חזה העוף.
  2. מטגנים תוך ערבוב עד שהקוביות מלבינות וחזה העוף מוכן מבפנים.
  3. מוציאים ומעבירים את קוביות חזה העוף למסננת כך שניפטר מכל הנוזלים שהצטברו.
  4. מוסיפים לסוטאז' שוב עוד קצת שמן זית, ומניחים בתוכו את הקארי האדום.
  5. מערבבים ומועכים את משחת הקארי בשמן הזית עד שהיא נמסה מעט.
  6. מוסיפים את כל החומרים, למעט קרם הקוקוס.
  7. מערבבים, ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים את קרם הקוקוס, ומביאים שוב לרתיחה.
  9. מוסיפים את נתחי חזה העוף למחבת, מביאים שוב לרתיחה, ומנמיכים את האש.
  10. הבטחתי הערה בנוגע למלח – בעיקרון, כל הרטבים פה די מלוחים, אבל רצוי שתטעמו בשלב זה, כשכל החומרים נמצאים יחד, ובמידה ואתם חשים שיש צורך, תוסיפו מעט מלח.
  11. מבשלים יחד 10 דקות ומכבים.
  12. מומלץ בחום להגיש לצד אורז לבן ולבזוק מעל כוסברה קצוצה.
    צלחת עם חזה עוף ואורז

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בעלת עור רגיש? תקראי את זה

מה לחפש על תווית מוצרי הקוסמטיקה?

אם את בעלת עור רגיש השתדלי להימנע מרכיבים הידועים כאלרגניים יותר מאחרים - פרבנים וסולפטים (SLS). ובכל מקרה העדיפי רשימת רכיבים קצרה ככל האפשר.