מתכון לפסטה בסיר אחד עם קוביות עוף ובייבי קייל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

נעים להכיר – פסטה פטנט שמתבשלת בתוך הרוטב עם קוביות חזה עוף ובייבי קייל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפסטה בסיר אחד עם קוביות עוף ובייבי קייל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

תשכחו את כל מה שאי פעם ידעתם על פסטה. אם עד היום הייתם מרתיחים סיר של מים, מעבירים לתוכו את הפסטה, מבשלים, מסננים, מכינים רוטב ורק אז מאחדים בין השניים, מהיום תוכלו לקצר את הזמן בחצי ולהכין פסטה פטנט שמתבשלת ישירות בתוך הרוטב שלה.

כן, כן. שמעתם נכון. זה עובד, וזה אפילו עובד מעולה. בתקופה האחרונה הרעיון הזה התחיל לרוץ ברשת, תוך שהוא סוחף אחריו רבים וטובים, והנה גם אני החלטתי להרים את הכפפה ולבחון אותו מקרוב.

אז אם כבר פסטה ורוטב, החלטתי על הדרך להפיק פה חגיגה שלמה שתזכה אותנו בסופו של דבר בארוחה מלאה בסיר אחד. גם קוביות של חזה עוף, וגם תוספת בריאותית שתזכה את התבשיל בעוד כמה נקודות זכות – עלי בייבי קייל, שהם למי שלא מכיר, הסופר פוד החדש – כרוב על עשיר בוויטמינים.

הפלא הזה הוא ממש לא יאומן, פשוט מכניסים את כל המוצרים יחד לסיר, מרתיחים, ומבשלים כעשר דקות. הפסטה מתבשלת מעולה, סופגת לתוכה את הרוטב ואת שאר הטעמים, ומקבלת טעם שונה בהחלט מהפסטה הרגילה שאנו מכירים. הילדים הפרטיים שלי כבר הכריזו שהפסטה הזו היא הטעימה ביותר שאכלו, ונרשמה כבר דרישה לשידור חוזר.

תמונה של סיר עם הפסטה המוכנה

פסטה מבושלת בסיר אחד עם רוטב עגבניות, קוביות עוף ובייבי קייל

החומרים:

  • 500 גרם ספגטי ארוך ודק
  • 1 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף תבלין גריל עוף
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי או פלפל
  • 40 גרם עלי בייבי קייל שטופים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
  • 8 כפות רסק עגבניות
  • 4.5 כוסות מים רותחים
  • שמן לטיגון
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך להיות שקוף מעט.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  3. מוסיפים את חזה העוף, ומתבלים בפפריקה, גריל עוף, אבקת צ'ילי ומלח. מטגנים יחד תוך כדי ערבוב עד שחזה העוף מוכן מבפנים.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הפסטה
    תמונה של שבירת הספגטי לשניים והכנסתו לסיר
  4. שוברים את הספגטי לשניים ומכניסים אותו לתוך הסיר. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות, את עלי הקייל ואת המים הרותחים.
  5. מביאים לרתיחה מחודשת, מתבלים עוד במלח לפי הטעם וסוגרים את מכסה הסיר.
  6. מבשלים על האש הכי קטנה בגז. זו של האורז, עשר דקות בדיוק.
  7. מערבבים את תכולת הסיר ובודקים אם הפסטה רכה מספיק (היא צריכה להיות אל דנטה ולא סמרטוטית). במידה והיא מוכנה, מכבים את האש. במידה ולא, מבשלים עוד מספר דקות.
  8. לאחר כיבוי האש יש להשאיר את המכסה סגור לעוד 10 דקות, וזהו. הפסטה מוכנה לאכילה.

זה הכל. אתם מוזמנים לנסות וכמובן לרוץ ולספר לי איך יצא.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס