נמסיס – עוגת שוקולד מושחתת ללא טיפת קמח
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

נמסיס – עוגת שוקולד מושחתת ללא טיפת קמח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקןת
  • מספר מנות: 12

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

עם ערימות של שוקולד וחמאה, כשכל ביס ממנה הוא שחיתות במיטבה, עוגת הנמסיס הזו היא עוגת השוקולד הכי מפתה שקיימת עלי אדמות, עם מרקם רך ומלטף לפינוק מושלם כשמתחשק משהו מתוק, ולא רק בפסח.

וכמה שהיא נראית כזו מהודרת ומושקעת, אופן ההכנה שלה הוא פשוט ביותר ואינו בו צורך במרכיבים רבים או הכנות מיוחדות, והכנתו מסתכמת בערבוב והקצפה.

במידה ורוצים להכין אותה להפוך אותה לפרווה, ניתן להמיר את החמאה במרגרינה בטעם חמאה, ואם יש משהו שמנחם בתועפות הקלוריות שהיא מביאה איתה, אז הי... היא בלי טיפה אפילו קטנה אחת של קמח!

אז מה צריך שיהיה בבית?

400 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו
250 גרם חמאה
5 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים

מכינים:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערת זכוכית.
  2. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה.
  3. ממיסים במיקרוגל בפרקי זמן קצרים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
  4. לתוך סיר קטן יוצקים חצי כוס מים, ומוסיפים כוס סוכר.
  5. מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב, עד לקבלת סירופ סמיך ושקוף.
  6. יוצקים את סירופ הסוכר החם לתוך קרם השוקולד המומס, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. מצננים מעט על השיש ועוברים לשלב הבא.
  8. שוברים את הביצים אל תוך קערת המיקסר, ומוסיפים חצי כוס סוכר.
  9. מקציפים במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  10. מנמיכים את מהירות המיקסר, ויוצקים בהדרגה את קרם השוקולד אל תוך הקערה תוך כדי שממשיכים להקציף.
  11. מקציפים עד שהשוקולד כולו נטמע בתערובת הביצים והתערובת בצבע שוקולדי אחיד.
  12. מרפדים תבנית עגולה בגודל 24 בנייר אפייה.
  13. יוצקים את המסה לתוך התבנית.
  14. מניחים את התבנית עם מסת העוגה בתוך תבנית התנור ומכניסים לתנור.
  15. כשתבנית התנור נמצאת במקומה, יוצקים לתוכה שלוש כוסות של מים רותחים. העוגה תיאפה בתוך אמבטיה של מים שימלאו את התנור באדים ויוסיפו לעסיסיותה.
  16. אופים בחום של 150 מעלות במשך 40 דקות עד שפני העוגה מתחילים להיסדק מעט והיא יציבה.
  17. מצננים על השיש, ומכניסים למשך מספר שעות למקרר. רצוי ללילה.
  18. מוציאים את העוגה מהתבנית, מקלפים את נייר האפייה, ומניחים על תחתית הגשה.
  19. מכסים, ושומרים במקרר.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס