נגיסי בצק פילו ממולאים בשלוש מליות שחייבים להכין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

נגיסי פילו מטריפים בשלוש מליות שחייבים להכין

תמונה גרסת הדפסה

3 מתכונים לבצק פילו ממולא

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

חיבתי לבצק פילו ידועה זה מכבר, ובדיוק כשחשבתי שכבר אין מה לחדש בתחום נולדו המאפים הקטנים והחמודים הללו, שמתגאים במראה מעט מקומט ושובבי, וזאת מתוך הכנתם בדרך שהיא קצת שונה מהרגיל.

כל מה שצריך הוא לבחור את אחת משלוש המליות הנהדרות והקלות להכנה שמוגשות לפניכם, וממש בקרוב דפי הפילו המיותמים יקבלו אל קרבם את המלית הטעימה, יגולגלו, שלא נאמר – יכווצ'צ'ו אל תוך עצמם, ויהפכו לנגיסים קראנצ'ים מטריפים שפשוט תענוג להגיש בכל מסיבה או אירוח, או סתם כך לנשנש מול הטלוויזיה.

תמונה של נגיסי הפילו מוגשים בצלחת

 

לפני שניגש למליות, בואו נלמד את צורת המילוי והגלגול שלהם, וכמובן שאין כמו מראה עיניים בכדי להמחיש זאת בצורה הטובה ביותר:

לפני הכל, מפשירים את עלי הפילו במקרר, מחלצים אותם מן האריזה, פורסים על השיש וחוצים לשני חלקים, ואז:

מניחים כל חצי עלה לרוחב, מרססים אותו בתרסיס שמן ומניחים בתוכו כף גדושה מהמלית.

תמונה של הנחת המלית במרכז ריבוע הפילו

מקמטים את הפינות הרחבות כלפי פנים.

תמונה של קימוט השוליים כלפי פנים

ואז מתחילים לגלגל מן הקצה הצר כלפי פנים ועד הסוף, עד שנוצר גליל קטן.

תמונה של גלגול מהקצה הקצר כלפי פנים

מרססים שוב את את גלילי הפילו בתרסיס שמן ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לכ-45 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

תמונה של נגיסי הפילו לאחר האפייה בתנור

מלית בשר וחצילים:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ביצה
  • 250 גרם סלט חצילים בטחינה (מוכן מקופסא)
  • שמן לטיגון
  • מלח


מכינים:

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהוא מוכן. ממליחים תוך כדי. מסירים מהאש.
  2. מערבבים עם סלט החצילים. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים עוד קצת מלח באם צריך.

 

מלית תפוחי אדמה וגבינה:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 250 גרם גבינה בולגרית
  • 1 ביצה
  • מעט מלח


מכינים:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך, קולפים ומועכים לפירה.
  2. מוסיפים את הגבינה הבולגרית ואת הביצה ומערבבים. מוסיפים מעט מלח באם צריך.

 

מלית גבינה מתוקה:

  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 ביצה


מכינים:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד.
  2. לאחר שהמאפים מוכנים מומלץ להכין סירופ סוכר על ידי בישול של חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר ולזגג בסירופ את המאפים החמים.


ואתם, מה בחרתם להכין? מחכה לשמוע!

 

תמונה של נגיסי פילו בצלחת ואחד מהם חצוי לשניים

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס