דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתעוררים לבוקר חדש – קיש תרד וגבינות מעולה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקיש תרד וגבינות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

דמיינו לעצמכם שכבת בצק פריך וחמאתי שכל ביס ממנו הופך לאין ספור פירורים רכים ונמסים בפה. דמיינו לעצמכם שעל הבצק הנפלא הזה מונחת לה תערובת של תרד וצנוברים עם גבינות מעולות ורכות. דמיינו לכם שהתעוררתם לבוקר חדש וזו בדיוק המנה שנאפית עכשיו בתנור ומסחררת באופן מיידי את כל החושים.

קיש הוא אחד המאכלים שתשמחו להגיש בארוחת חג שבועות מושקעת, אך גם בארוחת בוקר מאוחרת (בראנץ') הוא יקבל מקום של כבוד כמאפה אלגנטי, טעים ומשביע. סך הכל אם נחשוב על זה אז מה ההבדל בין הקיש לבין בורקס תרד שכל כך מזוהה עם ארוחת בוקר? הבצק בצק, המלית מלית, ורק ההגשה הופכת את המנה למשהו שעוד ידברו עליו גם בערב…

תמונה של פרוסה מהקיש מוגשת בצלחת

המהלך המפתיע של חברת שופרסל להיכנס לשוק החלב עם מוצרי חלב של המותג הפרטי, העירה אותנו לבוקר חדש שבו כיף לגלות שאפשר לקנות את אותם המוצרים, באותה האיכות ובפחות כסף. ואם זו לא סיבה מספיק טובה לתת לכם את המתכון לקיש האולטימטיבי לארוחת בוקר חגיגית של חג שבועות, אז אני לא יודעת סיבה טובה מהי.

תמונה של מוצרי חלב ממותג שופרסל

במתכון הכל כך קל וטעים הזה השתמשתי בחלב ובשמנת להקצפה של שופרסל אך בין המוצרים החדשים ניתן למצוא גם שוקו בקרטון ובשקיות, גבינה צהובה פרוסה או מגורדת, ובהמשך יצטרפו לנבחרת גם גבינת גאודה ופרמז'ן.


החומרים:

לתחתית הקיש:

  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1/4 כוס חלב שופרסל
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת


למלית:

  • 400 גרם עלי תרד שטופים
  • 50 גרם צנוברים
  • 1 שמנת להקצפה שופרסל
  • 3 ביצים
  • 100 גרם גבינת קשקוול
  • 250 גרם גבינת טבורוג
  • 100 גרם גבינת עזים 23% שומן בגליל
  • קורט מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

ראשית מכינים את הקלתית:

  1. מכניסים את כל חומרי התחתית למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מניחים את הבצק על תבנית פאי מתפרקת בקוטר של 26 ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ואת שוליה.
  3. מחוררים במזלג את התחתית במספר מקומות שונים ומכניסים להקפאה לשעה.
  4. מוציאים את התבנית מההקפאה, מכניסים מיד לתנור מחומם לחום של 150 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת הקיש

בזמן שהבצק בתנור מכינים את המלית:

  1. מחממים מעט שמן זית בתבנית עמוקה ומוסיפים את עלי התרד. אל תיבהלו מהכמות הגדולה של העלים מכיוון שבטיגון העלים מגירים נוזלים ומאבדים את רוב הנפח שלהם.
  2. לאחר שעלי התרד נראים "מסמורטטים" מוציאים מהאש, מעבירים למסננת, מסננים מהנוזלים וקוצצים בסכין לחתיכות קטנות.
  3. במחבת קטנה ומשומנת מטגנים קלות את הצנוברים תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים מעט ומעבירים לצלחת.
    תמונה של תרד וצנוברים מונחים על הקלתית
  4. בכלי נפרד טורפים את הביצים עם השמנת להקצפה. מוסיפים את הגבינות, למעט גבינת העזים, ואת התבלינים, ומערבבים היטב. ניתן גם ללוש ולפורר את הגבינות הקשות בכדי שהתערובת תהיה כמה שיותר חלקה.
  5. מניחים על הקלתית האפויה את התרד, מעליה מפזרים חצי מכמות הצנוברים ומעליהם יוצקים את תערובת הגבינות.
  6. פורסים את גבינת העזים ומפזרים אותה ואת יתרת הצנוברים על גבי המלית.
  7. מכניסים שוב לתנור החם ואופים 30-40 דקות עד אשר הקיש מזהיב.

מגישים חם.

תמונה של הקיש שחתכו ממנו פרוסה

תמונה של הקיש ופרוסה ממנו מוגשת בצלחת

טיפ קלי קלות:

ניתן להכין את הקלתית גם מספר ימים מראש ולשמור אותה עטופה בהקפאה עד לשלב האפייה.
מכאן הדרך לקיש המוכן היא כמה דקות של הכנת המלית ואפיה.

אז מי רץ חיש להכין פה קיש?

רציתי לגלות לכם סוד: מאד כיף לי לקרוא את התגובות שלכם ולדעת מה אתם חושבים על המתכון. שתפו וספרו לי, זה מעלה חיוך גדול על פני.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.