מתכון לעוגת שוקולד פיסטוק קפה, בחושה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתכון בחמש דקות – עוגת שוקולד פיסטוק קפה, בחושה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת שוקולד פיסטוק קפה, בחושה ועסיסית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

לפעמים, כל מה שצריך הבנאדם זה חמש דקות של שקט עם כוס קפה חם (או קר), לצד פרוסת עוגה עסיסית שלא מכבר יצאה מהתנור, ולפרגן לעצמו קצת שלווה וניקוי ראש.

בדיוק לרגעים קטנים כאלה של אושר, ובעיקר לזמנים שאין שום דבר טעים בבית, כיף לדעת שיש מתכון שאפשר להכין בחמש דקות, ולאחר שעה קלה לקבל עוגה נהדרת ומלאה בטעמים של שוקולד, פיסטוקים וקפה.

את העוגה הזו, אני מבטיחה לכם, אתם תכינו יותר מפעם אחת. יותר מזה, היא תכנס היישר לספר המתכונים הביתי שלכם ותענג אתכם בכל פעם שתחשוק נפשכם בחתיכת עוגה שוקולדית ומהירה להכנה.

כיף איתה עם הקפה של אחר הצהרים, נפלא להתעורר בשבת בבוקר ולדעת שהיא מחכה על השיש, ובעיקר – כיף להכין.

רק מכניסים את כל המצרכים לקערה, מערבבים ולתנור.

תמונה של העוגה בתבנית ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת


החומרים 
לעוגה: (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24)

  • 1.5 כוסות קמח
  • 3/4 כוס פיסטוקים טחונים
  • 1/2 כוס קקאו לא ממותק
  • 1 שקיק +1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף קפה שחור
  • 1 כף גדושה מחית פיסטוק (לא חובה אבל תמיד טוב שיש בבית)


לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית מחית פיסטוק או 10 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה גדולה את הקמח, הפיסטוקים הטחונים, הקקאו, אבקת האפייה, הסוכר, הביצים והחמאה המומסת.
  2. מוזגים את החלב לסיר קטן ושוברים לתוכו את השוקולד. מבשלים יחד עד להמסה מלאה של השוקולד ומעבירים את התערובת שנוצרה לקערה.
  3. מערבבים הכל יחד עד שהחומרים מתאחדים.
  4. מכינים כוס קפה שחור מכוס מים רותחים וכף קפה ומערבבים. נותנים לקפה לשקוע מעט, מעבירים את תכולת הכוס דרך מסננת דקה, ויוצקים את הקפה המסונן לתוך הקערה.
  5. מערבבים שוב את התערובת. המסה יוצאת מעט דלילה אבל זה בסדר. לא לדאוג.
    תמונה של העוגה בתבנית
  6. מעבירים את התערובת לתבנית עוגה משומנת ואופים כ-45 דקות בחום של 150 מעלות.
    העוגה מוכנה כשהיא יציבה לחלוטין וכשקיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח אך לא עם "פס" של שוקולד רטוב עליו. יכול להיות שתצטרכו עוד כמה דקות אפיה מעבר לזמן שרשמתי וזה בסדר. לכל תנור יש את הזמנים שלו.
  7. מצננים מעט את העוגה בטמפרטורת החדר.


מכינים את הציפוי –

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בצלחת עמוקה. מוסיפים את שאר החומרים וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם חלב ומבריק.
  2. מורחים את הקרם על העוגה ומקשטים במעט פיסטוק טחון.

תמונה של העוגה בתבנית ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

עכשיו כל שנותר הוא ללכת ולהכין, ובזמן הזה תוכלו להחליט אם תרצו את הקפה שלכם לידה חם או קר…

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס