דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתכון בחמש דקות: נתחוני חזה עוף בתיבול חמוץ מתוק

תמונה גרסת הדפסה

מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

אם חשקה נפשכם בארוחת צהרים קלה ומהירה שגם גדולים וגם קטנים יאהבו, אין כמו המנה הזו המכילה נתחוני חזה עוף עסיסיים ברוטב חמוץ מתוק בסגנון סיני, שמכינים בערבוב אחד, ללא ארגונים מיותרים וכאבי ראש.

אפשר להגיד שהמתכון הזה די נולד בטעות, מתוך לחץ הנסיבות שדרשו הקמת ארוחה מלאה לאלתר במינימום זמן, כשבמקפיא שכן לו נתח חזה עוף בודד, ובמקרר שכנו לתפארת אין ספור בקבוקים של רטבים.

האלתור יצר מנה שכבר הספקנו בהמשך לרשום את המרכיבים שלה לצורך שחזור עתידי, ולצד צלחת אורז, הפכה להיות חלק מהרפרטואר הקבוע של הבית, כשאין לי ספק שגם אתם תאהבו.

אז מה בעצם צריך?

1 קילו חזה עוף נקי חתוך לקוביות
1/2 כוס קטשופ
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס חומץ
1 כף סוכר חום
2 כפות קורנפלור
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן לטיגון
מלח לפי הטעם

להגשה: מעט שומשום (לא חובה)

מכינים בקלי קלות:

מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה.

מכניסים את נתחוני חזה העוף למחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שנתחי העוף מלבינים ומתבשלים מבפנים.

מעבירים את תכולת המחבת למסננת, ומסננים את נתחוני העוף מהנוזלים שלהם. מחזירים למחבת.

מערבבים יחד את הקטשופ, רוטב הצ'ילי, הסויה, החומץ והסוכר החום.

מעבירים את הרוטב למחבת עם העוף ומביאים לרתיחה.

מכסים במכסה ומנמיכים את האש, ומבשלים כעשר דקות. טועמים ומוסיפים מעט מלח באם צריך.

מערבבים את הקורנפלור עם המים (שמים בקערית קורנפלור ועליה יוצקים את המים, ולא להיפך) עד שמתקבל נוזל סמיך וחלק.

מוסיפים למחבת, מגביהים את האש, ומערבבים.

בזמן הזה כל מרכיבים הרוטב "נדבקים" לנתחוני החזה ומצפים אותם מכל הכיוונים.

מבשלים עוד כשלוש דקות יחד, ומכבים את האש.

מגישים לצד אורז לבן ומתעלפים.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס