מתוק, מרענן ובריא: מתכון לארטיק פירות ביתי - מגזן שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתוק, מרענן ובריא – קרטיבי פירות נהדרים שמכינים בשניות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לארטיק פירות ביתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 1-2

בימים החמים של יולי אוגוסט אין כמו להתרענן עם קרטיב קריר ומתוק, ואם פעם היינו מסתפקים בארטיק קרח שעשוי ממיץ ממותק ושופע צבעי מאכל, היום עם המודעות לתזונה בריאה יותר, כבר הגעתי למסקנה שגם על אלה ניתן לוותר ולהמירם בקרטיבים נפלאים תוצרת בית.

הקטנטנים שלנו כבר יצאו לחופש הגדול, וזו הזדמנות מצוינת לתפוס כמה שעות פנויות ולהכין יחד איתם את הקרטיבים הנהדרים הללו שגם יעסיקו אותם לזמן מה, וגם יפיקו הנאה צרופה וקרירה ומלאת טעם ובריאות.

את המיץ הממותק וצבעי המאכל יחליפו פירות טבעיים שהקיץ מספק לנו בשפע, הפירות מתוקים מאד ופה ושם נכניס מנה מזערית של סוכר בכדי למתן חמיצות של פרי זה או אחר.

את הצבעים העזים הפירות מספקים לנו מעצמם, והנה הכנתי הפעם ארבעה סוגי קרטיבים בטעמים וצבעים שונים. והטעם? פשוט נפלא!

את המסה ניתן ליצוק לתוך תבניות פלסטיק בצורות שונות המיועדות להכנת ארטיקים, ואשר ניתן לרכוש היום כמעט בכל חנות כלים, או להשתמש בשיטה הישנה ופשוט להשתמש בכוסות חד פעמיות אשר נועצים בתוכם מקל ארטיק או כפית.

תמונה של קרטיבי פירות


קרטיב מנגו נקטרינה

  • 1 מנגו גדול ובשל
  • 2 נקטרינות
  • 3 כפות מים
  • 1 כף סוכר


קרטיב שזיף דובדבן

  • 10 דובדבנים מגולענים
  • 2 שזיפים אדומים
  • 3 כפות מים
  • 1 כף סוכר

תמונה של קרטיבים בקערה עם קרח


קרטיב אננס ליצ'י

  • 4 פרוסות אננס טרי או מקופסא
  • 5 ליצ'י טריים
  • 1/4 כוס מנוזלי השימורים של האננס
  • או 1/4 כוס מים עם כפית סוכר במידה ומשתמשים באננס טרי


קרטיב מלון וקיווי

  • 1.5 כוסות של קוביות מלון
  • 2 קיווי
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה:

אופן ההכנה של כל הקרטיבים הוא זהה. פשוט קולפים את הפירות, חותכים אותם ומסירים את הגלעין. מכניסים את כל החומרים לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים היטב. לקרטיבים חלביים ניתן להוסיף במקום הנוזלים יוגורט.

תמונה של הכנת הקרטיבים

תמונה של קרטיבים בקערת קרח

יוצקים את התערובת שקיבלנו לכלים המתאימים להכנת ארטיק או לכוסות חד פעמיות, נועצים מקל של ארטיק או את המכסה המותאם לכלי המיוחד ומקפיאים.

בכדי לחלץ את הקרטיבים ניתן להכניס את הכוס למספר שניות לתוך קערה עם מים חמים והם נשלפים בקלות החוצה.

תמונה של הקרטיבים לפני החילוץ מהכוסות

כל כך כיף ומרענן כשארטיקים כאלה מחכים במקפיא.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

טיפ מהשף

אנטריקוט הוא הנתח האידיאלי לצלייה כסטייק

השומן שלו נמס והוא מניב טעמים מצוינים כשהוא פוגש אש גלויה או מחבת. כדאי לבחור בשר טרי בעל צבע אדום רענן אך לא אדום מדי.