מתוק לאוהבים: מתכון לטארטלטים מושחתים במילוי שוקולד ותותים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתוק לאוהבים: טארטלטים מושחתים של שוקולד ותותים

תמונה גרסת הדפסה

מתוק לאוהבים: מתכון לטארטלטים מושחתים במילוי שוקולד ותותים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

בסוף השבוע יחגגו ברחבי העולם את יום האהבה הבינלאומי הידוע בשמו: "Valentine's Day". במקור היום הזה מצוין לזכרו של קדוש נוצרי בשם ולנטינוס, אשר הוצא להורג ביום ה-14 לחודש פברואר על שהשיא בסתר זוגות של אוהבים, בניגוד לצווי הקיסר באותה התקופה. האגדה הזו תפסה תאוצה במשך השנים והפכה למסורת של ממש בעולם המערבי, ובה נהוג להעטיר על האהובים שפע של מתנות מפנקות.

גם ארצנו הקטנטונת לא נשארה מאחור, ובשנים האחרונות נחגג יום הוולנטיין בשפע של שוקולדים, פרחים ומתנות מתוקות, וזאת במקביל לחג האהבה העברי שחל בט"ו באב. אז לנו יש שני חגי אהבה. מה רע?

באופן אישי, אני מאד מחבבת את היום הזה, ולו בזכות העובדה שזה התאריך בו אני חוגגת את יום הולדתי. כיף לי לראות איך הכל מקושט סביבי בשוקולדים ולבבות אדומים, ונעים לי לחשוב שאולי כל זה בעצם, עבורי?

גם פעילות ה"סופר שף" של התכנית "משחקי השף" ב"רשת" לא נשארה מאחור, והאתגר הקולינרי לשבוע הקרוב הוא: משהו מתוק לאוהבים.

המוצרים שמהם יש להרכיב מתכון מפנק הם:
ביסקוויט פתי בר בטעם שוקולד, תותים טריים, שמנת מתוקה, שוקולד מריר שוויצרי ואגוזי מלך.

כמדי שבוע, גם אני נותנת את הרעיון שלי לאתגר, והפעם הכנתי קינוח מושחת במיוחד:
טארטלטים שוקולדיים נמסים בפה, עם תחתית מתערובת של ביסקוויטים ואגוזים קצוצים, מלית שוקולד עם הפתעת תות שדה, ומעל הכל ציפוי שוקולדי ותותים טריים שמביאים רעננות חמצמצה לכל הביס המתוק הזה.

מהכמות הזו יוצאים כ-12 טארטלטים או תבנית טארט מלבנית בגודל 20*20 ס"מ

תמונה של טארטלט עם תות מעל

החומרים:

לתחתית:

  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 100 גרם אגוזי מלך קלופים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף סוכר


למלית:

  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 10-15 תותי שדה טריים


לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים יחד עם אגוזי המלך לפירורים דקים מאד ומעבירים לקערה.
  2. ממיסים את החמאה ומוסיפים יחד עם הסוכר לקערה.
  3. לשים היטב את התערובת עד שהיא אחידה לגמרי ומצפים בה את תחתיות התבניות כולל השוליים.
  4. שוטפים את התותים, מסירים את העוקץ, חותכים לעיגולים ובמרכז כל תחתית מניחים עיגול תות.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת הטארטלטים

עוברים להכנת המלית:

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כחמש דקות לתערובת תפוחה.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים של כ-30 שניות כל פעם, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  3. מוסיפים את קרם השוקולד שנוצר לביצים ומקציפים באיטיות עד להטמעת השוקולד בתערובת.
  4. ממלאים את התבניות במלית ומכניסים לתנור לחום של 150 מעלות לחצי שעה.
  5. העוגות מוכנות כאשר חלקן העליון מתחיל להיסדק והן עדיין רוטטות מעט.

מצננים בטמפרטורת החדר כאשר בזמן הזה הן מתייצבות לחלוטין -

ועכשיו אפשר להכין את הציפוי:

  1. ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת מבריקה וחלקה.
  2. בעזרת כף מצפים את את הטארטלטים ומקשטים בתותי שדה טריים.

 

תמונה של טארטלט שוקולד ותותיםתמונה של טארטלט שוקולד ותותים שלקחו ממנו ביס

עם מתכון כזה, חייב להיות יום אהבה שמח ומתוק במיוחד.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס