דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתוק וקל: סופגניות דוגמניות בחמש דקות עבודה

תמונה גרסת הדפסה

מיני סופגניות ממולאות בכל טוב בחמש דקות עבודה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כמו שאין חגיגה בלי עוגה, כך גם אין חנוכה ללא סופגניה. מה יש בה בשמנמנה הזו שכל כך מפתה אותנו לנגוס בה כל פעם מחדש? האם זה ריח הטיגון המתוק שמסחרר לנו את כל החושים? האם זו המלית המפתיעה שמסתתרת בתוך הרכות הזו ורק מחכה שנגלה אותה, או שאולי אבקת הסוכר המפדרת את לחייה עם נשיקה של ריבה אדומה? כך או כך, בשנים האחרונות עולה ופורחת תעשיית הסופגניות וכבר חודש לפני החג ניתן למצוא בכל קרן רחוב את המתוקה הזו כשהיא עטורה בכל פעם קישוט אחר ומלית שונה. וככל שהקישוטים שלה מיוחדים יותר, כך גם מחירה הולך ומעפיל. ולמרות שפה ושם ניתן עוד למצוא אנשים שמוכנים להישבע שאין כמו הסופגניה הפשוטה של פעם עם ריבת התות הפשוטה, עדיין יעידו התורים הארוכים בקונדיטוריות על הביקוש הרב לסופגניות המגונדרות.

תמונה של סופגניות

היום אני באה עם חידוש, "סטרטאפ", אם תרצו. הרעיון התחיל לרקום גידים לפני זמן מה, כשערכתי סיור במפעל "גידרון", חברת הבת של שופרסל, המפתחת ומייצרת מגוון רחב של מאפים, וצפיתי בתהליך הכנת הסופגניות מראשיתו ועד סופו המתוק והטעים. הסופגניות משווקות בפריסה ארצית לסניפי הרשת וכן לבסיסי צה"ל ברחבי הארץ, כאשר טיגון הסופגניות במפעל נעשה בתהליך מבוקר ומדויק על מנת שהסופגניות יטוגנו בזמן ובטמפרטורה המדויקת הנדרשת לקבלת עשיה במידה הנכונה. מסתבר כי תהליך הבקרה תורם לא רק לרכות מושלמת וצבע נאה אלא גם למספר קלוריות מועט יחסית: להפתעתי דווחתי כי סופגניה גדולה עם ריבה מכילה -240 קלוריות ומיני סופגניה עם ריבה -109 קלוריות בלבד.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת הסופגניות

ומה ה"סטרטאפ" אתם שואלים? אז הנה הגעתי לחלק האמנותי של הפוסט הזה: השנה, החלטתי. אני לא מתכוונת להוציא הון עתק על סופגניה מעוצבת אלא אכין את הסופגניה המעוצבת בעצמי. ומכיוון שכבר חזיתי במו עיני בתהליך האיכותי שאותו עוברות הסופגניות מבית "גידרון" וטעמתי את טעמן הנפלא שאינו נופל מכל סופגניית גורמה שטעמתי, החלטתי שהשנה אני אגיש לאורחים סופגניות שקניתי בסופר ושידרגתי בבית.
והתהליך הוא די פשוט:
אני השתמשתי במיני סופגניות. הן די גדולות ולחלוטין מספיקות עבור המטרה הזו. רצוי לבקש סופגניות ללא מלית וללא אבקת סוכר, והנה יש לנו חומר גלם מושלם לעבודה. שתפו את הילדים בקישוט, זו תהיה פעילות מהנה גם עבורם.

תמונות של סופגניות מקושטות במעמד עם מגשים

כל מה שצריך לעשות הוא לחתוך את הסופגניה לשניים, להכין אחת או יותר ממגוון המליות שמיד אתן פה, למלא בהן שקית זילוף עם צנתר ולהזליף על החצי הפתוח של הסופגניה. מיד לאחר מכן, סוגרים עם החלק העליון ומקשטים גם אותו. כמובן שניתן לשדרג את הקרם בפירות ובקישוטי שוקלד שונים, והרי לנו סופגניה דוגמנית מנצחת במחיר שמנצח גם הוא.
להגשת היפיפיות הללו, קניתי סטנד להרכבה עצמית מחנות למוצרי יום הולדת והנחתי עליו את התוצרת. תארו לעצמכם מסיבת חנוכה שבמרכזה עומדת הקונסטרוקציה הזו.
מדהים, לא?

קולאז' תמונות של הכנת סופגניות מקושטות

תמונה של סופגנייה במלית וניל ופירות טריים

מלית וניל ופירות טריים

החומרים:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • לקישוט – פירות טריים כגון: תותים, קיווי, ענבים, אפרסמון


אופן ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את הפודינג עם השמנת והחלב לקרם יציב.
  2. פורסים את הפירות.
  3. חוצים את הסופגניה לשניים, מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר ומזליפים את הקרם על החצי הפתוח.
  4. מקשטים בפירות וסוגרים את הסופגניה. מזיליפים עוד קרם על חלקה העליון של הסופגניה ומעטרים בפירות.

 

תמונה של סופגנייה במלית שוקולד פיסטוק עם מקופלת לבנה

מלית שוקולד פיסטוק עם מקופלת לבנה

החומרים:

  • 1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף מחית פיסטוק (קונים בחנויות המתמחות)
  • לקישוט – מקופלת לבנה


אופן ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את הפודינג עם השמנת והחלב לקרם יציב. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבלים עד להטמעה.
  2. חוצים את הסופגניה לשניים, מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר ומזליפים את הקרם על החצי הפתוח.
  3. סוגרים את הסופגניה. מזיליפים עוד קרם על חלקה העליון של הסופגניה ומעטרים בפירורי מקופלת לבנה.

 

תמונה של סופגנייה במלית ריבת חלב עם טופי אגוזים

מלית ריבת חלב עם טופי אגוזים

החומרים:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות ריבת חלב

לטופי:

  • 50 גרם אגוזים קצוצים גס
  • 2 כפות ריבת חלב
  • 1 כף שמנת מתוקה


אופן ההכנה:

  1. שומרים כף מהשמנת המתוקה בצד, ומקציפים במיקסר את הפודינג עם יתרת השמנת והחלב לקרם יציב. מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומערבלים עד להטמעה.
  2. חוצים את הסופגניה לשניים, מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר ומזליפים את הקרם על החצי הפתוח.
  3. סוגרים את הסופגניה. מזיליפים עוד קרם על חלקה העליון של הסופגניה ומכינים את הטופי: מחממים במיקרו 2 כפות ריבת חלב עם כף שמנת מתוקה כ-30 שניות. מערבבים. מוסיפים את האגוזים הקצוצים, מערבבים ומזליפים על הסופגניה.

ולפני סיום קבלו רעיון נוסף להגשה אלגנטית המותאמת לחנוכה:
קינוחים אישיים עם סופגניה:

תמונה של קינוחים אישיים עם סופגנייה

מניחים בתחתית כוס חד פעמית מעוצבת רבע סופגניה, מזליפים עליה רוטב מייפל, מכינים את אחת המליות הקודמות ומזליפים לתוך הכוס. מעמידים על הקרם עוד רבע סופגניה ומזליפים עליה מעט רוטב מייפל או תלתלי שוקולד.

גם את הסופגניות המעוצבות וגם את הקינוחים האישיים ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא עד ליום ההגשה. כמה שעות קודם לכן יש להעביר למקרר להפשרה.

אז חנוכה מתקרב, והשנה אתם מפתיעים ובגדול! 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.