דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק תירס תאילנדי

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: 8

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מזג האוויר הסגרירי מאפשר לנו הזדמנות נפלאה לעשות היכרות עם מרק התירס הנהדר הזה שגם כיף ללגום ממנו כשמתפנקים מתחת לפוך, וגם יפה וטעים להגיש באירוח חברתי או בארוחת ערב חגיגית.

מרק קטיפתי שפשוט מחליק על הלשון עם ים של טעמים, ושמכינים בכלום עבודה מארבעה מרכיבים עיקריים בלבד: תירס, קרם קוקוס, מחית קארי ושום, ושאפשר להכין ממש בקלות בהחלטה של רגע.

בישול קצר של 10 דקות ואתם כבר מוזמנים ללחוץ בשלט על התכנית האהובה עליכם, לארגן כוס חיבוק, ולהתכרבל עם המרק הנפלא הזה מול המסך.

צלחת מרק ותירס ליד

אז מה צריך שיהיה בבית?

800 גרם (שקית) גרעיני תירס מוקפאים
400 מ"ל (קופסה) קרם קוקוס
1 כף שטוחה מחית קארי אדומה
2 שיני שום כתושות
1 כף רוטב דגים
1 כפית זנגוויל טחון
1 כף סוכר
3 כוסות מים
2 כפות שמן קנולה
מלח

להגשה (אופציונלי):

בצל ירוק קצוץ
כוסברה קצוצה

מרק תירס ושקית תירס

מכינים:

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את הקארי, ומערבבים על אש בינונית עד שהקארי נמס ומתאחד עם השמן והשום.
  3. מוסיפים את גרעיני התירס ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים, את קרם הקוקוס, את רוטב הדגים, את הזנגוויל, את הסוכר ואת המלח, ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.
  6. מעבירים לבלנדר וטוחנים (אפשר גם בבלנדר מוט).
  7. מעבירים את המרק דרך מסננת כך שנישאר עם החלק הקרמי והקטיפתי שלו.
  8. מועכים היטב את התערובת על המסננת כך שרק השאריות של קליפות התירס תישארנה בחוץ.
  9. מוזגים לצלחות, ומעטרים בכוסברה ובבצל ירוק קצוצים.

מרק תירס

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס