דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק שעועית מש ועלי סלק

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 10

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

כמה כיף בסתיו! הגשם שוטף את הרחובות ומשאיר אחריו ריח טרי של נקיון. על הכיריים מתבשל לו לאטו סיר מרק גדוש בכל טוב, וחלון המטבח הפתוח מחדיר פנימה את האוויר הצלול וממזג אותו עם הניחוחות הנפלאים שעולים מאזור הכיריים.

עוד רגע יעמוד פה סיר מרק בריאות אמיתי שיימזג לצלחות ויחמם את הבטן ואת הלבבות. סיר שכולו בריאות ושפע של טעמים החל משעועית מש נפלאה, נתחי בשר עסיסיים, ועלי סלק (מנגולד) טריים וחמצמצים. כל מה שצריך בשביל יום מושלם!

שעועית מש, אגב, למי שטרם זכה להכיר, היא קטנייה בעלת ערכים תזונתיים מאד גבוהים. היא עשירה בויטמינים ומינרלים, מכילה חלבון וברזל, דלה בקלוריות ואם כל זה לא מספיק אז היא גם אינה מצריכה השרייה, למרות שאני כן אוהבת להשרות אותה כשעה קלה, ככה בשביל המזל, וגם מתבשלת במהירות, מה שהופך אותה לידידותית ביותר למשתמש.

מרק בצלחת כתומה

אז מה צריך שיהיה בבית?

250 גרם שעועית מש
500 גרם בשר שריר טרי חתוך לקוביות
1 בצל גדול
2 שיני שום כתושות
1 צרור עלי סלק (מנגולד)
1 גזר
1 כפית כמון טחון
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
מלח
3 ליטר מי ברז (עבור מי המרק)
3 כפות שמן זית

ירקות למרק

מכינים:

הערה לפני הכל:

מכיוון שזמן הבישול של הבשר ארוך ואינו תואם לזמן הבישול הקצר של השעועית, אנו נבשל את נתחי הבשר מראש, ונוסיף אותם לסיר המרק כשהם כבר רכים.

אם יש באמתחתכם סיר לחץ, אז זה סיפור של לא יותר מחצי שעה. אם אין, אז מבשלים כשעתיים עד לריכוך, פעולה שגם ניתן להכין אותה יום קודם.

מרק בצלחת כתומה

אז ככה:

  1. מכניסים את הבשר עם שתי כוסות מים לסיר לחץ (או רגיל), מביאים לרתיחה, ומבשלים חצי שעה על אש בינונית (או כשעתיים אם מדובר בסיר רגיל).
  2. משרים את שעועית המש בקערה מלאה במים למשך שעה.
  3. קולפים את הבצל וקוצצים אותו.
  4. שוטפים היטב את עלי הסלק, חותכים ונפטרים מהגבעול הלבן (זה שבסוף העלים), וקוצצים את העלים יחד עם הליבה הלבנה שלהם.
  5. קולפים את הגזר ומגרדים אותו גס, בפומפייה.
  6. בסיר גדול מחממים את שמן הזית, ומוסיפים את הבצל.
    ירקות למרק
  7. מטגנים מספר דקות עד שהבצל הופך לשקוף מעט.
  8. מוסיפים את השום הכתוש, ומערבבים.
  9. מוסיפים את עלי הסלק הקצוצים ואת הגזר, ומטגנים תוך ערבוב עוד כדקה.
  10. מוסיפים את נתחי הבשר המבושלים מראש, ומערבבים.
  11. מוסיפים את המים ואת התבלינים.
  12. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, וממשיכים לבשל שעה על אש בינונית.

מרק בצלחת מבט על

מגישים חם ונהנים מכל ביס.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.