מתכון למרק פו ויאטנמי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק פו ויאטנמי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק פו ויאטנמי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: סיר משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

החורף הוא שעתם ה'חמה' של המרקים, ולמרות שאין כמו המרק של אמא שכולם אוהבים ושמכינים בכל שנה מחדש, לפעמים נחמד לגוון ולהכין משהו קצת שונה, טעים ומנחם לא פחות.

כזה הוא מרק הפו הויאטנמי. מרק שכולו בריאות, החל מציר עשיר בו התבשלו חומרי הגלם הטריים, וכלה בשלל התוספות שנוספות אליו כשהוא רותח, ובעצם עוברות חליטה קצרה שמותירה את כל הוויטמינים המזינים חיים ובועטים.

מרק פו ויאטנמי

למרות שאני תמיד בדעה שבכל מתכון אפשר להחסיר או להוסיף דברים לפי הטעם האישי, דווקא במקרה הזה אני ממש ממליצה שלא לוותר על כוכב האניס, גם אם זה רכיב שאתם פחות מכירים או משתמשים באופן קבוע, וגם אם אתם חושבים שאתם פחות מתחברים לטעם. כוכב אחד בסיר המרק, מקנה לו טעם כל כך מיוחד ועדין, ופשוט משנה את התוצאה הסופית ללא היכר. תהיו אמיצים!

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור ציר המרק:

1 בצל
2 שיני שום כתושות
1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
1 כפית סוכר
3 יחידות חזה עוף מנוקה
4 יחידות כנפיים
1 כוכב אניס
½ כפית קינמון
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף שמן
8 כוסות מי ברז

להגשה:

עלי בזיליקום טריים
עלי כוסברה טריים
עירית קצוצה
פלפל צ'ילי חתוך לעיגולים קטנים
עלי מיקרו פאק צ'וי או עלעלים אחרים שמוצאים
חב' איטריות אורז דקות

מצרכים למרק פו ויאטנמי

מכינים את המרק:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד לדרגת שקיפות.
  2. מוסיפים את השום והג'ינג'ר הכתושים ומערבבים תוך טיגון.
  3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
    מתכון למרק פו ויאטנמי
  4. מוסיפים את המים, את נתחי העוף ואת שאר המרכיבים.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומנמיכים את האש ללהבה בינונית נמוכה.
  6. מבשלים במשך 45 דקות.
  7. מסננים את המרק ומעבירים את נתחי חזה העוף למשטח עבודה.
    נודלס להקפצה להכנת מרק פו ויאטנמי

מגישים:

  1. חותכים את חזה העוף לפרוסות דקיקות.
  2. מבשלים את אטריות האורז לפי ההוראות ומסננים. (ליתר רושם אפשר גם לטגן חלק מהאטריות או את כולן במעט שמן, שם הן תופחות והופכות קראנצ'יות ויפות לקישוט ואכילה).
    מרק טעים וקל - מרק פו ויאטנמי
  3. יוצקים את המרק הצח לקעריות, מניחים בכל קערית נתחי חזה עוף.
  4. מוסיפים עלי בזיליקום וכוסברה, מעט עירית קצוצה, צ'ילי חריף ועלעלי באק צ'וי.
  5. מגישים לקול התפעלות הסועדים, מערבבים את כל המרכיבים בצלחת ונהנים.
    בתאבון מרק ויאטנמי

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס