מתכון למרק מיניסטרונה איטלקי מעולה וקל להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק מינסטרונה איטלקי ב-4 צעדים פשוטים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק מיניסטרונה איטלקי מעולה וקל להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מרק ביתי שמתבשל על הכיריים ומפיץ ניחוחות משכרים ברחבי הבית, הוא אחד הדברים הנעימים והטעימים ביותר שמביא עמו החורף. ואם כבר מרק, אז רצוי שיהיה אחד כזה עשיר ומנחם, ומורכב מכל הדברים הטובים שמעניק לנו הטבע.

הפעם נכין מרק מינסטרונה שהכללים לגביו פשוטים ביותר: ירקות חתוכים לריבועים קטנים ומטוגנים קלות בשמן, בישול עם עגבניות מרוסקות ומים, ותוספת של קונכיות פסטה, בזיליקום ופרמז'ן. הו, איטליה. כמה טוב שהגעת לבקר.

תמונה של קעריות עם מרק מינסטרונה


החומרים הדרושים:

  • 1 בצל
  • 3 כרישות
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 קישואים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 3 גזרים
  • שורש סלרי + עלים
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
  • 1 כוס אפונה עדינה קפואה
  • 1.5 כוסות שעועית לבנה מבושלת קפואה
  • 2 כוסות קונכיות פסטה מבושלות
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • 2 ליטר מים רותחים

להגשה: 

  • פרמז'ן מגורר
  • עלי בזיליקום טריים

תמונה של המצרכים להכנת המרק

אופן ההכנה: 

צעד 1 – מכינים את הירקות:

את הבצל קולפים וקוצצים דק, שוטפים את הכרישות, ופורסים אותן עד שמסתיים החלק הלבן שלהן, שוטפים את הקישואים וחותכים לקוביות קטנות, קולפים את תפוחי האדמה ואת הגזרים וחותכים לקוביות קטנות. את מקלות הסלרי שוטפים היטב וחותכים לקוביות קטנות לכמות של 4 כפות. 2 עלי סלרי שוטפים היטב אך משאירים שלמים.

תמונה של הירקות החתוכים על גבי קרש חיתוך

צעד 2 – מטגנים:

מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל ואת הכרישות יחד עד שהן הופכות לשקופות. מוסיפים את השום הכתוש לערבוב מהיר, ומוסיפים את הקישואים, תפוחי האדמה, הגזרים והסלרי החתוכים.
מתבלים בפפריקה, פלפל ומלח ומערבבים תוך כדי טיגון במשך כחמש דקות.

תמונה של בישול הירקות בסיר

צעד 3 – מבשלים:

מוסיפים לירקות את העגבניות ואת רסק העגבניות, מערבבים עוד דקה תוך כדי טיגון ומוסיפים את המים הרותחים. מוסיפים את הירקות הקפואים (שעועית ירוקה ולבנה, אפונה), ואת שני עלי הסלרי השלמים ומביאים שוב לרתיחה.

טועמים ומוסיפים עוד מלח באם צריך ומנמיכים את האש. סוגרים מכסה ומבשלים כ-45 דקות עד אשר הירקות מתרככים.

תמונה של הירקות הקפואים

צעד 4 – מפנקים בתוספות:

כשהמרק מוכן, ולפני שמכבים את האש מוציאים מהסיר את עלי הסלרי השלמים, ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מבשלים יחד עוד דקה נוספת ומכבים את האש.

מגישים עם פרמז'ן מגורר ועלי בזיליקום טריים.

תמונה של קערת מרק עם פרמז'ן מלמעלה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס