מתכון למרק ירקות עשיר וחורפי עם גריסי פנינה, אושר ועושר של צבעים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק ירקות עשיר וחורפי עם גריסי פנינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק ירקות עשיר וחורפי עם גריסי פנינה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חודש דצמבר כבר כאן והחורף מתמהמה, כל כך הרבה בגדים ארוכים מחכים שכבר נלבש אותם, כל כך הרבה מגפיים מחכים שכבר ננעל אותם וכל כך הרבה מתכוני חורף כבר מחכים להתבשל להם אט אט על אש נמוכה ולמלא את הבית בריחות חמים ונעימים. והוא? ממאן להופיע! אז נכון שהשמיים כבר סגריריים יותר, הלילות קרירים יותר ופה ושם ניתן להרגיש איזו רוח מנשבת וטיפת גשם שובבה, אך התחושה הכללית היא שפשוט חם.

אז החלטתי לעשות מעשה. אני אכין מתכון חורפי שכזה שלא תהיה לו ברירה לאדון חורף הסורר אלא להופיע תיכף ומיד. נכון לכתיבת שורות אלה החלון פתוח וחולצת הגופיה שאני לובשת לא מבשרים על מהפך. אך מי יודע? כשיתפרסם פוסט זה נדע אם הצליח לי.

ובכן, חנוכה מאחורינו ואיתו כל הטיגונים, הלביבות, הסופגניות והקלוריות ומה נבקש לנו עכשיו יותר מצלחת מרק עשירה ומשביעה, אשר תחמם את בטננו ותמלא אותנו בבריאות והנאה?
אז הנה. מרק כמו שסבי היה נוהג לומר "שהמלך טעם ונתן למלכה והיא ביקשה עוד".
אושר ועושר של צבעים, מרקמים וטעמים נפלאים. מנה מאד משביעה ופיקנטית שכאשר תראו את מרכיביה תבינו שהיא יכולה לשמש כארוחה שלמה בפני עצמה.
והמלאכה? אין קלה ממנה!

תמונה של המרק בקערית


החומרים:

  • 250 גרם גריסי פנינה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 קישואי זוקיני
  • 2 גזרים
  • 1 שורש ארטישוק ירושלמי
  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
  • 1 כוס אפונה עדינה קפואה
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף מחומרים טבעיים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט שמן לטיגון
  • מים לפי גודל הסיר

 

אופן ההכנה:

מכינים את הירקות: 

  1. את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לקוביות קטנות, את הקישואים שוטפים, מסירים את הראשים וחותכים לקוביות קטנות עם הקליפה, את הגזרים והארטישוק הירושלמי קולפים ומגרדים בפומפיה הדקה או במעבד מזון. את הפלפל חותכים לקוביות ומנקים מגרעינים.
  2. מחממים מעט שמן בסיר גדול מאד ומכניסים לתוכו את גריסי הפנינה. מטגנים כשלוש דקות ומוסיפים את השום הכתוש את הפפריקה ואת הכורכום. מערבבים מעט ומוסיפים את כל הירקות. מוסיפים מים עד לגובה 3/4 הסיר ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את אבקת המרק, מלח ופלפל, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
    תמונה של הירקות החתוכים
    תמונה של גריסי הפנינה
  4. מבשלים כשעה על אש בינונית כאשר מדי פעם מערבבים את המרק.

בשלב הזה ניתן לטעום ולתקן מלח באם צריך, וזהו. המרק הנפלא שלנו מוכן וכל מה שאנחנו צריכים הוא להמתין ולראות האם החורף השתכנע והגיע לכבודו…

תמונה של המרק בקערה

אז מה אתם אומרים? הצליח לי הסיפור הזה עם החורף? 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס