מתכון למרק ירקות נוסטלגי לארוחה המפסקת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק ירקות נוסטלגי לארוחה המפסקת של יום כיפור ו-6 טיפים לצום מוצלח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק ירקות נוסטלגי לארוחה המפסקת

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מרק מחייה נפשות. כך קוראים למרק הזה אצלנו. מרק עם טעם של פעם, כשכל מה שהיה צריך זה כמה ירקות טריים, ויד אוהבת שתתבל, ותערבב, ותטחן ותהפוך אותם למרק נפלא בתוספת של קצת אטריות חמימות.

מכינים סיר גדול מראש, והנה אתם מסודרים גם עם מנה ראשונה לארוחה המפסקת, וגם לצאת הצום כסיפתח מפנק וממלא לארוחה המסיימת.

תמונה של המרק מוגש בקערה

מרק ירקות מחייה נפשות ליום כיפור

כל מה שצריך זה:

  • 1 בצל
  • 1 בטטה גדולה
  • 2 קישואים
  • 2 תפוחי אדמה
  • נתח דלעת
  • שורש סלרי + עלים
  • 4 שיני שום קלופות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף מחומרים טבעיים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח
  • 1 כוס אטריות מרק מבושלות

תמונה של הירקות להכנת המתכון

ואיך מכינים? פשוט וקל:

  1. קולפים את תפוחי האדמה והבטטה, שוטפים וחותכים לחתיכות גדולות.
  2. את הקישואים שוטפים היטב, מסירים את הקצוות וחותכים לחתיכות גדולות עם הקליפה.
  3. מסירים את קליפת הדלעת ושכבה דקיקה מהחלקים החשופים שלה, שוטפים וחותכים לחתיכות גדולות.
  4. קולפים ושוטפים היטב את שורש הסלרי וחוצים אותו.
  5. 3 עלי סלרי שוטפים היטב.
  6. קולפים את הבצל וקוצצים אותו, ומטגנים במעט שמן זית עד שהוא הופך לשקוף.
    תמונה של ירקות חתוכים לפרוסות
  7. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים, ממלאים במים עד לגובה של 3/4 הסיר, ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים את אבקת המרק ואת התבלינים, ממליחים לפי הטעם, סוגרים את מכסה הסיר, מנמיכים את האשר ומבשלים כ-40 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
  9. מסירים מהסיר את עלי הסלרי, שופכים את רוב מי המרק לקערה ומתחילים לטחון את הירקות עם בלנדר מוט. מוסיפים כל פעם קצת ממי המרק שבקערה, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  10. מוסיפים את האטריות המבושלות לסיר, מצננים ושומרים במקרר עד לשימוש חוזר.

תמונה של המרק בקערה ולצידו כף

לפני שנסיים, הנה כמה טיפים קטנים אך גדולים, לצום קל ומוצלח:

לפני הצום:

  • לא לחכות לארוחה הגדולה של הערב, אלא לאכול במהלך היום גם עוד 3-4 מנות קטנות ומשביעות.
  • לשתות במהלך היום לפחות 10 כוסות מים לפני הצום.
  • להפחית בדברי מתיקה ובמזונות פיקנטיים שגורמים לצמא

אחרי הצום:

  • את הצום רצוי לשבור עם כוס משקה ממותק וצונן.
  • לפני שעוברים לעוגה או לעוגייה, רצוי לטבול פרוסת חלה במעט שמן זית עם טיפת מלח. אצלנו מאמינים שזה מכין את הקיבה לארוחה, מה גם שזה טעים.
  • לא לאכול ארוחה כבדה מדי גם אם מאד רעבים. רצוי לאכול מנה קטנה, ולאחר שעה לאכול קצת יותר אם מרגישים צורך.

צום קל לצמים, וגמר חתימה טובה!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס