מתכון למרק יוגורט יווני קר עם נענע - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק יוגורט יווני קר עם נענע

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק יווני קר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 3 דקות
  • מספר מנות: 12 קעריות מרק

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

כאפריטיף מושלם לאירוח או סתם כדי לצנן את הגוף בימים החמים, קבלו רעיון טעים במיוחד של מרק יוגורט יווני קר בתוספת מרעננת של עלי נענע קצוצים, רצועות דקיקות של מלפפונים ונגיעה קלה של שום ושמן זית.

את המעדן הזה מכינים בכלום זמן בערבוב מהיר בקערה, יוצקים לכוסיות או לקעריות קטנות ושומרים במקרר עד להגשה. אחר כך מעטרים במעט סומק ועוד עלי נענע טריים, ומגישים לצד קרקרים פריכים.

תארו לעצמכם את השמחה של אורח שמגיע אליכם בחג השבועות הקרוב, ואשר זוהי קבלת הפנים המרעננת שלו, וכפי שציינתי קודם, פשוט נהדר לשמור קבוע במקרר בכלי סגור ללגימה מחייה נפשות בימים הלוהטים של הקיץ.

אז מה צריך שיהיה בבית?

עבור המרק:

2 גביעים של יוגורט יווני
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות מים קרים
1 מלפפון מגורד בפומפייה
2 כפות נענע טרייה קצוצה
2 שיני שום כתושות
מלח

לעיטור:

מעט שמן זית להזלפה
עלי נענע
תבלין סומק

מכינים:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרק יחד בקערה גדולה, ממליחים לפי הצורך.
  2. יוצקים לכוסות קטנות, או לכלי גדול לאיחסון במקרר.
  3. את הכוסות מעטרים בזילוף של שמן זית, בזיקה עדינה של תבלין סומק ועוד קצת עלי נענע.
  4. מגישים לצד קרקרים מלוחים.

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס