מתכון למרק בשני צבעים: פרסה ודלעת בתוספת קניידלך עשבי תיבול - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק בשני צבעים בתוספת קניידלך עשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק פרסה ודלעת עם קניידלך לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע פסח בא! מאמינים? כבר עברה עוד שנה, והנה בטרם יבשו התחפושות על החבל, ובהתאם למסורת החגיגית מדי שנה, פה בבלוג, אנו פוצחים שוב בפרויקט שימלא את שולחן הסדר שלכם במטעמים נפלאים הכוללים מנת פתיחה, מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.

מי שעקב אחרי הפרויקטים של החגים בעבר כבר מכיר ומחכה להם, ולמי שזו הפעם הראשונה שלו להיחשף לעניין, אספר שכדאי לעקוב אחר ההתרחשויות העתידיות בבלוג. כי החל מהיום ועד לערב החג, יעלו כאן ארבעת המנות שיצרתי עבורכם לאירוח טעים וקוצר מחמאות, כשכל מנה תגיע עם הסברים מפורטים וטיפים לעבודה קלה ולהצלחה בטוחה.

ולא רק מתכונים! כי כשמארחים גם צריך לדעת לחלק את העבודה בצורה כזו שלא להשאיר את הבישולים לרגע האחרון, ולא להגיע למצב שהאוכל מוכן, השולחן מקושט, אבל אתם יושבים נבולים על הכיסא, מרוטים ונטולי כוחות.

במיוחד בשביל להימנע מהמצב הזה, בתום חשיפת המתכונים אתם תקבלו גם לוח זמנים מלא ומפורט להכנה של כל המנות. לוח הזמנים יהיה מחולק לפי ימים שבהם ניתן לפצל את העבודה, כולל דברים שניתן להכין מראש ולהקפיא, ובקיצור – כל מה שניתן לעשות בכדי לקצר הליכים ולהפוך את המשימה לקלה ונעימה.

תמונה של מרק בתוספת קניידלך מוגש בקערה

ואם זה לא מספיק, אז גם את רשימת הקניות חסכתי לכם, ביחד עם לוח הזמנים תקבלו רשימת קניות מלאה הכוללת את כל המצרכים של המתכונים. בקיצור – הכאב ראש עלי, הביצוע עליכם. כל שעליכם לעשות הוא רק ללכת לפי ההוראות, ומבלי להרגיש תעלה על שולחנכם ארוחת ליל סדר מושלמת ביופייה וטעמה.

מנת הפתיחה של ליל הסדר הפעם היא מרק גאוני במיוחד. האורחים ישובים במקומם, ריחות המאכלים נישאים מן המטבח, ההגדה כבר נקראה, ורגע לפני שפוצחים בארוחה הגדולה, יקבל כל אורח מרק קטיפתי בשני צבעים. צידו האחד מרק פרסה (כרישה) ירקרק, צידו השני מרק דלעת כתמתמה, ובאמצע מונח לו כלאחר כבוד קניידלה מועשר בעשבי תיבול. חגיגה לעין ולחיך. טועמים קצת מכל צבע, ואז מערבבים יחד את שני הצבעים למרק אחד מושלם.

הכמויות במתכון מספיקות לכ-12 מנות בשני צבעים.


מרק פרסה ודלעת עם קניידלך עשבי תיבול


החומרים למרק פרסה:


  • 6 כרישות
  • 25 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 3 כפות שמן
  • 3 גבעולי סלרי שטופים וחתוכים לחתיכות
  • 2 ראשי ברוקולי נקיים (אפשר קפוא)
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מים בהתאם לגודל הסיר

החומרים למרק דלעת:


  • 800 גרם דלעת
  • 3 גזרים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח לפי הטעם
  • מים בהתאם לגודל הסיר

החומרים לקניידלך עשבי תיבול:


  • שקית (65 גרם) תערובת מוכנה לקניידלך
  • 1/2 כוס פטרוזיליה שטופה (ללא הגבעולים)
  • 1/2 כוס כוסברה שטופה (ללא הגבעולים)
  • 3 כפות שמן
  • 2 ביצים

 


אופן הכנת מרק הפרסה:


  1. למרק אנו צריכים רק את החלק הלבן לכיוון ירקרק בהיר של הכרישה, ולפיכך אנו חותכים ומסירים את שורש הכרישה, וכן חותכים ומשליכים את חלקו הירוק יותר של הגבעול.
  2. שוטפים היטב את החלק הלבן ופורסים לעיגולים.
  3. בסיר גדול מחממים יחד שמן ומרגרינה בטעם חמאה עד להמסה של המרגרינה, ומוסיפים את עיגולי הכרישה.
  4. מטגנים מעט יחד תוך כדי ערבוב. מוסיפים לסיר את קמח תפוחי האדמה ומערבבים.
  5. מוסיפים לסיר את ראשי הברוקולי ואת גבעולי הסלרי.
  6. ממלאים את הסיר במים עד ל-3/4 מגודלו ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית עם מכסה סגור, עד שהירקות מתרככים היטב.
  8. מסננים את מי המרק לתוך קערה גדולה, ומתחילים לטחון את המרק עם מוט בלנדר תוך כדי שמוסיפים לו כל פעם עוד קצת ממי הבישול עד שמגיעים לסמיכות הרצויה של מרק קטיפתי וסמיך. לא שופכים את המים שנשארו!

קולאז' תמונות של הכנת שני המרקים


אופן הכנת מרק הדלעת:


  1. הדלעת מגיעה בדרך כלל חתוכה ועטופה בניילון, לכן יש לקלוף את הקליפה העבה שלה, וכן להסיר שכבה דקה מהחלקים החשופים שלה. שוטפים וחותכים לחתיכות גדולות.
  2. קולפים ושוטפים את הגזרים וחותכים אותם לחתיכות גדולות.
  3. מכניסים את הדלעת, הגזרים ואת שיני השום לסיר, ממלאים במים עד לגובה של 3/4 ממנו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת המרק, אגוז המוסקט והמלח, ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית עד שהירקות מתרככים היטב.
  4. מסננים את מי המרק לתוך הקערה עם מי הבישול של הפרסה, ומתחילים לטחון את המרק עם מוט בלנדר תוך כדי שמוסיפים לו כל פעם עוד קצת ממי הבישול (המשותפים של שניהם), עד שמגיעים לסמיכות הרצויה של מרק קטיפתי וסמיך.

    לא שופכים את המים שנשארו! הם ישמשו אותנו לבישול הקניידלך.

תמונה של הקניידלך עשבי תיבול


הכנת הקניידלך עשבי תיבול: (12-15 כדורים)


  1. מביאים את מי המרק המסוננים לרתיחה.
  2. טוחנים יחד את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמן למשחה. ניתן לעשות זאת בבלנדר מוט או במעבד מזון עם להב פלדה.
  3. את המשחה שנוצרה טורפים יחד עם שני הביצים.
  4. מוסיפים לתערובת את אבקת הקניידלך ומערבבים. מחכים חמש דקות להתמצקות התערובת. יוצרים כדורים קטנים ומכניסים אותם למי המרק הרותחים.
  5. מבשלים כחמש דקות מבלי לערבב. הכדורים מתנפחים בבישול ואז מוציאים אותם מהמים ומניחים בכלי עד לשימוש.

תמונה של מרק בתוספת כדור קניידלך מוגש בקערה


להגשה:
 

  1. יוצקים כף מצקת ממרק הפרסה לתוך צלחת מרק, תוך שמטים אותה מעט על צידה, יוצקים כף מצקת לצידה השני של הצלחת ושני המרקים מסתדרים יפה זה לצד זה. הפלא ופלא!
  2. במרכז כל צלחת מניחים קניידלה אחד.


בשבוע הבא – מנה ראשונה ומפתיע. תבואו, יהיה טעים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס