מתכון למרק אפונה וברוקולי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק ברוקולי ואפונה יבשה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק אפונה וברוקולי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

החומרים:

  • חצי קילו ברוקולי- נטו פרחים ללא גבעול
  • 250 גרם אפונה יבשה
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים גדול לרוחב
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף מחומרים טבעיים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. שמים את האפונה בסיר גדול עם מעט מים (עד שיכסו אותה) ומביאים לרתיחה. מסננים את המים ומייבשים את הסיר.
  2. באותו סיר גדול, מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את השום הכתוש ואת האפונה המבושלת  ומערבבים יחד כדקה.
  3. מוסיפים לסיר את הברוקולי, תפוחי האדמה והגזרים וממלאים במים עד לגובה של 3/4 מהסיר.
  4. מוסיפים את אבקת המרק ואת התבלינים.
  5. מביאים לרתיחה וסוגרים את המכסה. מנמיכים מעט את האש ומבשלים עד לריכוך הגזרים.
    כשהגזרים רכים הכל כבר רך ומוכן. שימו לב עד כמה הצטמצמו הנוזלים- זו הסיבה שאני אומרת מראש לשים הרבה מים.
  6. השלב הבא הוא לטחון את המרק: לשם כך יש לשפוך את רוב הנוזלים מהסיר לתוך קערה ולהתחיל לטחון בבלנדר יד תוך כדי שמוסיפים כל פעם מחדש מעט נוזלים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה- הסמיכות הרצויה הינה קרמית ממש כמו דייסה.
    עדיף להתחיל ממעט נוזלים ולהוסיף בכדי לא למצוא את עצמנו עם מרק דליל מדי.

זהו, המרק הנפלא שלנו מוכן ונשמר כמה ימים טובים במקרר לכל חשק שרק יגיע.
לאחר המזיגה לצלחות ניתן להעשיר את המרק בהזלפת מעט שמנת מתוקה שתעשה לו רק טוב.

תמונה של המרק מוגש בקערה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס