מתכון למרק בצל מעולה וקל להכנה עם גבינה מגורדת וקרוטונים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק בצל נפלא וקל להכנה עם גבינה מגורדת וקרוטונים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק בצל מעולה וקל להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

עונת המרקים החלה והמרק שאנו הולכים להכין היום הוא מרק בצל נפלא בניחוחות משכרים של בצלים וחמאה, גבינות נמסות וטעם נפלא.

את המנה החורפית והנהדרת הזו אפשר להכין לארוחה טעימה בבית ועוד יותר כדאי כשבאים אורחים. כל אורח מקבל צלחת ובה מרק מהביל, על השולחן מפוזרים, בקעריות קטנות, קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת, וכל אורח מפנק לעצמו את הצלחת החמימה בתוספות שהוא אוהב. כבר התחלה מוצלחת לערב חברתי מושלם.

מכינים סיר ענק (המתכון מספיק לכ-10 מנות לפחות), אם לא אוכלים ישר אז שומרים במקרר, שם הוא נמצא במיטבו עד ארבעה ימים, ומחממים לפני ההגשה.

התענגות מובטחת!

תמונה של המרק בקערה לצד קעריות גבינה מגורדת וקרוטונים


החומרים:

  • 5 בצלים גדולים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 כפות שטוחות קמח לבן
  • 2.5 ליטר מים
  • 2 כפות אבקת מרק בצל
  • 2 גבעולי טימין (רצוי טריים)
  • רבע כפית פלפל
  • מלח לפי הטעם


להגשה –

  • גבינה צהובה מגורדת
  • קרוטונים למרק

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבצלים ופורסים אותם לרצועות דקות. (קבלו טיפ דוחה דמעות, שלי מאד עוזר – את הבצלים יש לשים במקרר לפחות 24 שעות לפני השימוש, ולטפל בהם כשהם קרים מאד.)
    תמונה של חיתוך בצל לרצועות
  2. ממיסים את החמאה בסיר גדול מאד. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים כמה שניות עד שהוא נמס. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח מתמזג כולו בחמאה ומתמצק. (לא לדאוג מהגושים הוא נמס בהמשך)
  3. מוסיפים את המים ואת הבצל ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים לסיר את הטימין, את אבקת המרק. מפלפלים וממליחים.
  5. מנמיכים את האש, סוגרים מכסה ומבשלים שעה שלמה תוך כדי שפעם אחת באמצע מערבבים וטועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך.

להגשה: יוצקים מרק בצל לקעריות, מפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת ומוסיפים מעט קרוטונים.

תמונה של מרק בקערה ולצידו קעריות קרוטונים וגבינה מגורדת

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס