מתכון למרק אספרגוס טרי וארטישוק ירושלמי קטיפתי וקוצר מחמאות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מרק אספרגוס קטיפתי וקוצר מחמאות המרק שכולם ידברו עליו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק אספרגוס טרי וארטישוק ירושלמי קטיפתי וקוצר מחמאות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

טוב, אז אני לא הולכת לדבר על זה ש-"אלוהים ישמור, איך הגיע שוב פעם ראש השנה, ואיך זה לא יאומן שהשנה עפה לה כל כך מהר והנה אנו כבר שוב בפתח החגים"… לא!
גם לא על "איך לא הספקתי שום דבר השנה הזו והיא כבר נגמרת".. טוב, כי זה פשוט לא נכון. הספקתי דווקא המון. אבל זה כבר נושא לפוסט אחר.

הפוסט הזה יעסוק דווקא באופטימיות לשמה. משהו בסגנון של: "איך מתקרב ראש השנה ואתם הולכים לשחק אותה בקלילות עם ארוחה מלאה בת ארבע מנות ובלי להרגיש".

כי בהתאם למנהגנו בבלוג ולמסורת שכבר השתרשה בו, אתם עומדים לקבל את ארוחת החג שלכם כשהיא ערוכה ומאורגנת למשעי עד אחרון הפריטים שאותה היא כוללת. ומה זה אומר? זה אומר, שבשבועות הקרובים, עד לערב החג, יתפרסמו בבלוג מנות ארוחת החג החדשות שלי, שיכללו: מרק, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח.

ולא רק – לאחר חשיפת המנות החגיגיות, יתפרסם פוסט מיוחד שיכלול ארגון מלא של ההכנות לחג, מסודר לפי ימים, הכנות מוקדמות ואפילו רשימת קניות מסודרת ומקוטלגת לפי נושאים. בקיצור – אם תעקבו אחרי הפרסומים בבלוג, תשמרו את המתכונים ותפעלו לפי סדר ההכנה שאארגן עבורכם, תמצאו את עצמכם מכינים ארוחת חג מפוארת מבלי להרגיש ממש, ומגיעים לערב החג נינוחים ומלאי אנרגיה, ונהנים כמו האורחים שלכם מערב החג.

אז במעמד חגיגי זה, אני שמחה לפתוח את ארוחת החג עם מרק קליל ומתאים לעונה, עשיר בטעמים, חגיגי ויפה לעין המוגש עם שקדים קלויים. דרך נפלאה לקבל את פני השנה החדשה. קבלו אותו:

תמונה של קערת מרק מוגשת על גבי צלחת

מרק אספרגוס וארטישוק ירושלמי קטיפתי

החומרים לכ-12 מנות:

  • צרור אספרגוס טרי (כ-15 יחידות, 180-200נטו מקלות חתוכים)
  • 2 ארטישוק ירושלמי (150-170 גרם נטו אחרי קילוף)
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום קלופות וחצויות
  • 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 100 מ"ל שמנת צמחית לבישול
  • 4 ליטר מים רותחים
  • שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה:

את צרור האספרגוס שומרים במקרר עד לשימוש (בין יומיים לשלושה) כשהוא עומד בכלי עם מעט מים, ומכינים אותו למרק לפי השלבים הבאים:

  1. חותכים כשני ס"מ מבסיס הגבעול ומשליכים את הבסיסים הללו לפח.
  2. עושים עוד חתך בחלקו העליון של הגבעול, מתחת למקום שבו מסתיימת הפריחה, ושומרים את הגבעולים עם הפריחה בצד. (אלו הם ראשי האספרגוס).
  3. את מקלוני האספרגוס שנוצרו, קולפים בעדינות עם קולפן תפוחי אדמה. שוטפים, וחותכים לשניים או שלושה חלקים.
  4. קולפים את הבצל, את תפוח האדמה ואת הארטישוק הירושלמי, שוטפים וחותכים למספר חלקים גדולים.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת האספרגוס למרק
  5. ממיסים את המרגרינה בסיר גדול למרק ומכניסים לתוכו את הירקות. מאדים קלות תוך כדי ערבוב.
  6. ממלאים את הסיר במים רותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מתבלים במלח ופלפל.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים.
  8. מכבים את האש ושופכים את רוב הנוזלים שבסיר לקערה. טוחנים את הירקות עם בלנדר מוט, תוך כדי שמוסיפים כל פעם קצת מנוזלי המרק עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה – לא סמיך מדי אך לא דליל. השיטה הזו טובה כי בעזרתה אנו יכולים לשלוט על הסמיכות של המרק. ברגע ששופכים יותר מדי נוזלים אין דרך אחורה והמרק יכול לצאת דליל מדי.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת המרק
  9. מעבירים את המרק דרך מסננת (לא צפופה מדי, כך שאם יש סיבים הם יישארו מאחור, אך עדיין כל הסמיכות של הירקות תיכנס לסיר ולא רק הנוזלים).
  10. מוסיפים לסיר את אבקת המרק, האגוז מוסקט ואת השמנת ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים מלח באם צריך ומבשלים במשך חמש דקות על אש נמוכה.
  11. זוכרים את ראשי האספרגוס ששמנו בצד? אז את הקצוות שלהם קולפים קלות, משליכים אותם למים רותחים וחולטים כשתי דקות. מעבירים מיד לקערת מי קרח בכדי לשמור על הצבע והפריכות.
  12. קולים מעט את השקדים הפרוסים במחבת.
  13. מוזגים את המרק לצלחות, מעטרים בשקדים פרוסים ובראשי אספרגוס, ומגישים.

תמונה של קערת מרק על גבי צלחת

אם הגעתם עד לפה, אז אתם בוודאי מבינים שממש, אבל ממש שווה לכם לעקוב אחרי מה שהולך לקרות פה בשבועות הקרובים. אם לא תרצו להפסיד ממש כלום, אתם מוזמנים להירשם לבלוג, פה בדף בחלונית המתאימה, ולקבל עדכונים חדשים ישירות למייל שלכם. בחינם, כמובן.

בינתיים, אתם מוזמנים לנסות את המרק בסוף השבוע ולספר איך יצא.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס