מתכון למפרום קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מפרום קציצות דג ברוטב עגבניות פיקנטי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למפרום קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 45 דקות
  • מספר מנות: 15

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אוהבים תפוחי אדמה? אוהבים קציצות דגים? אם התשובה היא כן לשתי השאלות, אז המתכון למפרום הלא שגרתי בעליל הזה הוא בשבילכם, כשבטוויסט גאוני, במקום למלא אותו בבשר טחון כמיטב מסורת הסבתות הטריפוליטאיות, הוא יקבל מלית קציצות דגים מתובלת היטב, ורוטב אדום, עשיר ופיקנטי להפליא.

אז נכון, לא מדובר הפעם במתכון של שלוש דקות כמו שאנחנו הכי אוהבים, אבל ההכנה, למרות שהיא קצת יותר מורכבת מהרגיל, פשוטה ביותר, והתוצאה שווה מאד את העבודה.

קדירה שכזו, עמוסה בקציצות מגרות, היא הפתרון המושלם לארוחה מחממת ומנחמת בסופי השבוע הקרירים, ואין כמוה לצד חלה טרייה, קוסקוס של שבת, או ככה כמו שהיא.

מוכנים? אם כן, אתם מוזמנים להפשיל שרוולים ובואו נצא לדרך.

קדירת מפרום

אז מה צריך שיהיה לנו בבית? 

עבור הקציצות:

5 תפוחי אדמה גדולים
1/2 קילו פילה דג נסיכת הנילוס קפוא
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום כתושות
4 ביצים טרופות מתובלות במעט מלח
קמח
שמן קנולה לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם

עבור הרוטב:

1/4 כוס שמן קנולה
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות
1.5 כוסות מים
1 כף לימון כבוש
1 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

מפרום דג על צלחת
מכינים את הקציצות:

  1. מפשירים את הדג במקרר, וטוחנים אותו במעבד מזון עם להב פלדה או במטחנת בשר (הערה – אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים, ואם אין לכם מעבד מזון או מטחנת בשר אז פשוט קוצצים אותו היטב בסכין).
  2. מערבבים את הדג הטחון עם עשבי התיבול והשום, ומתבלים במלח ופלפל.
  3. לשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. קולפים את תפוחי האדמה, ופורסים לאורכם (מהחלק הצר כלפי הצד השני) סנדוויצים קטנים בעובי של כחצי ס"מ לפרוסה.
    מפרום עם קמח וביצה
  5. ממלאים את פנים הסנדוויצ'ים בתערובת קציצות הדג, תוך שדוחסים היטב פנימה את המלית.
  6. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומערימים עליו כמות נכבדה של קמח.
  7. טובלים את סנדוויצ'וני תפוחי האדמה בקמח מכל הצדדים ומניחים בצד (נייר האפייה בסיום הפעולה הזו הולך לצד, ואתם חסכתם לכלוך וכלים מיותרים).
  8. טובלים את הסנדוויצ'ונים המקומחים בביצה הטרופה ומניחים בצד.
    מפרום בהכנה
  9. לתוך תבנית רחבה ועמוקה יוצקים שמן בגובה של כשני ס"מ, ומביאים אותו לטמפרטורת רתיחה.
  10. מניחים בזהירות את הקציצות בשמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  11. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
    מפרום ברוטב

מנקים את המחבת, ומכינים בה את הרוטב:

  1. מחממים את השמן, ומטגנים בתוכו את השום הכתוש + הפפריקה המתוקה, בפעולה מהירה של חצי דקה תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת המים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הלימון הכבוש ואת התבלינים.
  4. מכניסים לתוך הרוטב את הקציצות, ומסדרים אותן יפה זו לצד זו.
  5. מכסים במכסה, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים היטב.
    מפרום על צלחת

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס