מתכון לבלינצ'ס מתוק במלית תותים בשמנת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מעטפות בלינצ'ס תותים בשמנת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבלינצ'ס מתוק במלית תותים בשמנת

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

שילוב הטעמים המופלא של תותים ושמנת תמיד מעורר נוסטלגיה,

ומחזיר לתקופה בה קוביות של תותים עם סוכר ושמנת חמוצה היו הקינוח האולטימטיבי

שרק עבורו היה שווה לחכות בציפייה דרוכה עד לבואו של החורף הבא.

הפעם שילוב הטעמים האהוב חובר למעדן נוסטלגי נוסף –

בלינצ'סים בטעם של פעם, שמכינים במלית עשירה בטעמי שמנת חמוצה,

עם חתיכות גדולות של תותים בפנים שמפתיעות בכל נגיסה.

תמונה של מעטפת בלינצ'ס מוגשת בצלחת

החומרים ל-8-12 בלינצ'סים:

למלית תותים בשמנת:

  • 125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
  • 90 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר
  • 250 גרם גבינה כחושה לאפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
  • 330 גרם (שני שליש סלסלה) תותים


לבלינצ'ס:

  • 3 ביצים
  • 375 מ"ל (כוס וחצי ועוד כף) חלב
  • 20 גרם (2 כפות) סוכר
  • 1/3 כפית מלח
  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח, מנופה
  • 40 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

תמונה של מעטפות בלינצ'ס בצלחת הגשה ובצלחת אישית לצד קערית תותים

אופן ההכנה:

למלית תותים בשמנת:

  1. מקציפים בקערת מערבל חשמלי שמנת מתוקה עם 2 כפות מתוך כמות הסוכר לקצפת יציבה, מעבירים לקערה נפרדת.
  2. מוסיפים לקערת המערבל הריקה את הגבינה הכחושה, יתרת הסוכר, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת ומקציפים קלות לקרם חלק.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים קלות לתערובת חלקה.
  4. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת ומקפלים במרית לתערובת חלקה.
  5. מעבירים בינתיים לקירור.


לבלינצ'ס:

  1. טורפים בקערה גדולה ביצים, חלב, סוכר, מלח וקמח מנופה לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים חמאה מומסת ומצוננת וטורפים היטב. מקררים את התערובת לחצי שעה.
  3. מחממים מחבת טפלון בגודל הרצוי, משמנים קלות לפני הטיגון הראשון, ויוצקים מהבלילה בעזרת מצקת למחבת. מנענעים את המחבת כך שהבלילה תשתטח על כל שטח המחבת, ומטגנים את הבלינצ'ס להזהבה. מעבירים לצלחת גדולה ומצננים. חוזרים על הפעולה עם כל כמות הבלילה.
  4. שוטפים את התותים, מסירים עלים וחותכים לאורכם לרבעים או לקוביות.
  5. ממלאים כל בלינצ'ס במלית ומפזרים בנדיבות תותים טריים.
  6. מקפלים את שולי הבלינצ'ס כלפי פנימה לקבלת צורת חבילה. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס