מתכון למניפות תפוחי אדמה צלויות ומרשימות בתנור
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מניפות תפוחי אדמה צלויות ומרשימות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למניפת תפוחי אדמה בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 15

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם חשקה נפשכם בתוספת מרשימה לחג, עם מראה מלבב וטעם נפלא, הרי שהגעתם למקום הנכון, שכן איש סביב השולחן לא יוכל להישאר אדיש אל מול מניפות תפוחי האדמה הצלויות הללו שכוללות דפים דקיקים ועדינים של תפוחי אדמה על כל צבעוניותם.

באופן כללי קשה למצוא מישהו שיוכל להתנגד להבטחה הנימוחה שתפוחי אדמה נושאים בחובם, ולפיכך מנה שכזו מציגה אותם בשיא תפארתם וכוללת זנים שונים שתובלו וגמעו במהלך הצלייה את כל הטעמים שהספגנו בתוכם, עד שיצאו מהתנור כשהם רכים ועסיסיים מבפנים ומעט קראנצ'יים ומתפצחים בפה מבחוץ.

גם למארחים מנה זו היא מבחינת תוספת מושלמת: כזו שאינה דורשת הרבה עבודה וניתנת להכנה מוקדמת, כשכמובן שאין כל חובת היצמדות לסוג זה או אחר של תפוח אדמה, ואפשר להכין אותה רק מתפוחי אדמה מזן אחד או אחר. הכל עניין של בחירה וטעם אישי, כשאופן ההכנה זהה לכולם.

אז מה צריך שיהיה בבית?

3 תפוחי אדמה עם קליפה לבנה
3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
2 תפוחי אדמה עם קליפה סגולה
2 תפוחי אדמה 'נשיקות'
2 בטטות צרות וארוכות
1 כוס שמן זית
1 כף שום גבישי
3 כפות עלי טימין טריים
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מכינים:

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה.
  2. מערבבים את שמן הזית עם השום, הטימין, המלח והפלפל.
  3. מכינים תבנית נאה המותאמת לתנור וגם להגשה, ויוצקים לתוכה מספר כפות מתערובת השמן.
  4. מורחים את כל התחתית בשמן.
  5. בכל תפוח אדמה יוצרים חתכים דקים עד כס"מ מהבסיס שלו. כלומר – הבסיס של תפוח האדמה יישאר שלם ומעליו תפוח האדמה ייפרס לפרוסות דקות.
  6. מסדרים יפה את תפוחי האדמה החתוכים על השמן שבתבנית כשהבסיס כמובן כלפי מטה.
  7. יוצקים את יתרת השמן המתובל על תפוחי האדמה.
  8. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות במשך שעה וחצי.
  9. בודקים שתפוחי האדמה התרככו היטב, ובמידה וכן אז מסירים את נייר הכסף, יוצקים על תפוחי האדמה מהשמן שבתבנית, וממשיכים לצלות עד להזהבה.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס