מתכון לכתף טלה עסיסית בתנור עם שום, דבש ועשבי תיבול - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מנה עיקרית ומרשימה לפסח – כתף טלה עסיסית בתנור עם שום, דבש ועשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכתף טלה עסיסית צלויה בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

ארוחת החג שלנו בעיצומה, והגיע הזמן למנה העיקרית. כן, זו שעליה תקום ותיפול ארוחת חג ואשר עליה עוד יתואר ויסופר במשך ימים רבים.

אחד המאכלים המסורתיים להגשה בלילה הסדר הוא הטלה, ואם במשך שנים רבות פחדתי להתמודד עם ההכנה של תבשילים המכילים אותו, הרי שלאחר שנחשפתי לקלות ולפשטות ההכנה, אני יכולה להכריז בזאת שמדובר במנה הכי טעימה ומרשימה שקיימת ושלא דורשת כמעט עבודה.

בשר הטלה כשלעצמו כל כך טעים ורך לאחר צליה ממושכת בחום נמוך, כך שבאמת אין צורך להתעסק איתו יותר מדי. מרינדה משובחת שבה הוא יטבול במשך מספר שעות, תעשה יופי של עבודה, ולאחר צאתו מהתנור ימלא את הבית ניחוח מטריף שיריץ את כולם למטבח.

ואם אתם רוצים שלא יתחסל ברגע כדאי שתשננו היטב את המשפט – הי, לא לגעת. זה לאורחים! –

תמונה של כתף טלה פרוס בצלחת הגשה

כתף טלה בשום, דבש ועשבי תיבול בתוספת תפודים


החומרים:


  • כתף טלה במשקל של 2-2.5 קילו
  • 1 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף זנגוויל טרי מגורד
  • 5 שיני שום כתושות
  • 6 שיני שום קלופות שלמות
  • 2 ראשי שום שלמים
  • עלי מרווה טריים
  • עלי טימין טריים
  • תפוחי אדמה קטנים
  • כף פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:


לפני הכל, משהו קטן לגבי נתח הבשר: מבקשים מהקצב שיסיר את העצם המרכזית, אך יש לקחת אותה יחד עם הבשר, משום שהנתח יתבשל יחד עם העצם שתיתן לו הרבה מאד טעם.

  1. שוטפים היטב את הבשר ואת העצם.
  2. בקערה גדולה מערבבים את היין עם השמן, הדבש, הסילאן, שיני השום הכתושות והזנגוויל. מתבלים בפפריקה, במלח ובפלפל שחור גרוס.
  3. מניחים את כתף הטלה ואת העצם בקערה ומורחים אותם היטב, מכל הצדדים, בתערובת.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשריה של 8 שעות לפחות.
  5. לאחר זמן ההשריה, מניחים את העצם במרכז הנתח (אין צורך לדייק במיקום המדויק שהיא היתה קודם. מה שחשוב הוא שהיא תפריש טעמים לבשר.)
  6. סוגרים את הנתח על העצם ומניחים בתבנית תנור כשהצד המגולגל כלפי מטה. למראה מהודק יותר ניתן לקשור בחוט שפגט (חוט גומי לקשירה המותאם לאפייה), אך זו ממש לא חובה.
  7. חורצים מעט חריצים בחלקו העליון של הבשר ונועצים בחריצים הללו את שיני השום השלמות. שן שום אחת לכל חריץ.
    תמונה של כתף הטלה והתפודים בתבנית לפני האפייה
  8. חוצים שני ראשים שלמים של שום ומניחים בתבנית כשהצד הפתוח כלפי מעלה.מניחים מסביב לנתח גם את תפוחי האדמה הקטנים הקלופים.
  9. שופכים על הנתח ועל תפוחי האדמה את נוזלי ההשריה.
  10. מניחים על הנתח עלי מרווה ועלי טימין.
  11. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור.
  12. אופים 15 דקות בחום של 250 מעלות ואז מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים עוד 3 שעות.
  13. לאחר פרק זמן זה, נועצים סכין חדה בבשר הטלה. הוא כבר אמור להיות רך מאד. במידה ולא, אז אופים עוד זמן מה עד לריכוך.
  14. לאחר הבישול הארוך הנתח יש סיכוי שתמצאו שהנתח כבר שזוף למדי למרות נייר הכסף. מסירים את נייר הכסף, יוצקים על הבשר מן הנוזלים שבתחתית ואופים עוד 10 דקות להשלמת הזהבה.
    אם הנתח כבר מושחם ותפוחי האדמה עדיין לבנבנים, יש אפשרות להוציא את הנתח מהתנור לכלי אחר ולהמשיך להזהיב את התפודים בנפרד.

זוכרים את העצם המפורקת? זה הזמן לשלוף אותה החוצה ועכשיו כל שנותר לבחור הוא האם להגיש את המנה כשהיא שלמה ומעוטרת בתפוחי אדמה קטנים ובעוד עשבי תיבול טריים, או כשהיא פרוסה מראש. מה שלא תבחרו, המחמאות בדרך.

תמונה של נתח כתף טלה שלם ותפודים בצלחת הגשה

אפשר להגיש כך

תמונה של נתח כתף טלה פרוס בצלחת הגשה והתפודים מוגשים בקערה

ואפשר גם כך

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס