מנה ברגע: מתכון לנתחי חזה עוף עסיסיים בלימון ודבש - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מנה ברגע: נתחי חזה עוף עסיסיים בלימון ודבש

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחזה עוף מוקפץ במחבת בלימון ודבש

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אם חשבתם שלימון ודבש שמורים אך ורק לכוס תה מחממת ביום חורפי, תחשבו שוב. הפעם שני אלה נכנסים היישר אל המחבת עם נתחי חזה עוף מוקפצים, ותוך זמן קצר הופכים אותם לארוחה מרשימה, טעימה וקוצרת מחמאות.

אז רגע לפני שמתחילים עם חגיגת הטיגונים של חנוכה, ובתזמון מושלם עם עץ הלימונים הקשיש שבגינתי, העמוס בפירות צהובים ועסיסיים שרק מחכים להיקטף, פנו לעצמכם חמש דקות להכנת המנה הנהדרת הזו, ואל תשכחו סיר אורז ליד.

תמונה של נתחי העוף בצלחת הגשה ולצידם לימונים

החומרים הדרושים:

  • 1.5 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט מלימונים טריים
  • 1/2 כוס דבש
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות קורנפלור
  • מלח
  • מעט שמן לטיגון
  • 3 כפות כוסברה קצוצה לזרייה מעל המנה

 

מכינים במהירות:

  1. במחבת רחבה ועמוקה מטגנים את נתחי העוף במעט שמן עד שהם משנים את צבעם ומלבינים. מסננים את הנוזלים ומחזירים אותם למחבת.
  2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את מיץ הלימון, הדבש, הסוכר, הסויה, השום, הג'ינגר והכורכום.
  3. מערבבים היטב עד שהסוכר והדבש נמסים והתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מעט מלח לפי הצורך. (לא לתבל מראש משום שהסויה מלוחה)
  4. יוצקים את המשרה לתוך המחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית, ללא מכסה, ותוך ערבוב לסירוגין, במשך 10 דקות.
  5. בצלחת עמוקה מניחים את הקורנפלור, יוצקים לתוכו רבע כוס מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. מחזירים את תערובת הקורנפלור למחבת ומערבבים.
  7. ממשיכים לחמם תוך ערבוב במשך שלוש דקות נוספות, בהם הנוזלים נספחים אל הקורנפלור והוא נצמד לנתחי חזה העוף ויוצר לו סוג של ציפוי.
  8. בוזקים כוסברה קצוצה ומגישים לצד אורז לבן.

תמונה של נתחי חזה עוף בצלחת הגשה

  • טיפ קטן לדרך – במידה ולטעמכם המנה חמצמצה מדי, תמיד תוכלו להוסיף עוד קצת סוכר למתכון.


תיהנו, ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא…

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס