מתכון לממתקי קורנפלקס עם שוקולד על מקל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ממתקי קורנפלקס ושוקולד על מקל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקורנפלקס עם שוקולד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: כ- 20 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

זוכרים את ממתק הילדות הזה? של קורנפלקס מצופה בשוקולד שאמא הייתה מכינה ושומרת בתוך מנג'טים במקרר, ולמרות ההנחיה שמותר אחד ביום, לא היינו נחים עד שהם מתחסלים?

אז לכבוד חג הפורים המתקרב, החלטתי להעניק להם קאמבק הכולל טוויסט קטן שיוכל להשתלב בצורה מקסימה במשלוחי המנות, ולהכין אותם כשהם נעוצים על מקל, ומצופים בסוכריות קטנות וצבעוניות.

מקלות סוכריות הכוללות סרט צבעוני לקשירה ניתן למצוא היום בשפע בחנויות היצירה והחד פעמי למיניהם, והמוצר הסופי מקבל ממש צורה של פרח שוקולדי מקסים.

מכינים את ממתקי הקורנפלקס בערבוב של כל החומרים בקערה, יוצקים למנג'טים שבתוכם כבר פיזרנו את הסוכריות הצבעוניות, ונועצים במרכזם את המקל.

לאחר קירור, פשוט מקלפים את המנג'ט מהממתקים ומוסיפים למשלוחי המנות, שרצוי להמשיך ולשמור במקרר עד להגשה כדי שהשוקולד לא יימס.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

3.5 כוסות (150 גרם) קורנפלקס (מהסוג הרגיל ללא סוכר)
200 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
1 כף שמן
סוכריות צבעוניות
מקלות סוכריה
מנז'טים

מכינים:

  1. מעבירים את הקורנפלקס לקערה גדולה.
  2. לתוך כלי זכוכית שוברים את השוקולד, מוסיפים את החמאה והשמן, וממיסים בפולסים קצרים תוך ערבוב עד להמסה מלאה.
  3. יוצקים את קרם השוקולד לתוך הקערה ומערבבים את הקורנפלקס עם השוקולד בעזרת הידיים עד לציפוי מלא.
  4. מפרידים את המנג'טים, מניחים על מגש ומפזרים בקרקעיתם סוכריות צבעוניות.
  5. מניחים תלולית קטנה של קורנפלקס מצופה בשוקולד על הסוכריות.
  6. נועצים במרכז התלולית מקל של סוכרייה, מיישרים את המקלות ומצמידים אליהם היטב את הקורנפלקס.
  7. מעבירים את המגש למקרר לצינון של 2-3 שעות.
  8. מקלפים בזהירות את המנז'ט מהממתקים, וסוכריית הקורנפלקס שלנו מוכנה.
  9. טיפ - אפשר לקשור סרט צבעוני קטן מסביב לכל מקל.


אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס