ממרח שוקולד ביתי מ -3- מרכיבים בלבד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ממרח שוקולד ביתי מ-3 מרכיבים בלבד

תמונה גרסת הדפסה

איך מכינים ממרח שוקולד ביתי?

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: צנצנת ממרח שוקולד

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

שנת הלימודים כבר ממש מעבר לפינה, ואיתה חוזרת גם מטלת הכנת הכריכים בכל בוקר מחדש.

למרות השאיפה למאכלים בריאים בלבד בתוך הסנדוויץ', יש את אלה שלא מוותרים על ממרח השוקולד שלהם, ואם כבר שוקולד, אז רצוי למזער נזקים ולהעדיף כבר כזה שהכנו בעצמנו בבית, ולא סתם הכנו, אלא כזה על בסיס של שוקולד אמיתי, ומשלושה מרכיבים בלבד!

המרקם האופטימלי של ממרח השוקולד הטעים שלנו הוא בטמפרטורת החדר, אך מכיוון שצריך לשמור אותו בקירור, שם הוא מתקשה מעט, יש להוציא אותו מן המקרר מספר דקות לפני השימוש, או לחמם מספר שניות במיקרוגל.

עם השוקולד שבמתכון אפשר לשחק לפי ראות עינכם. אוהבים יותר מריר? השתמשו רק בשוקולד מריר, רוצים להוסיף שוקולד לבן? גם אפשרי.

אפשר לשדרג את הממרח בעזרת אחד או יותר מהרעיונות הבאים שמוסיפים לאחר שהממרח כבר מוכן:

  • 3 כפות של אבקת נוגט שיעניקו לו טעם של ממרח אגוזי לוז
  • כפית תמצית רום
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • בוטנים קצוצים

אז מה צריך שיהיה בבית?

300 גרם שוקולד (מריר, חלב או חצי וחצי)
100 גרם חמאה
150 גרם גבינת שמנת

מכינים:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים לכלי זכוכית המותאם למיקרוגל.
  2. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לשוקולד.
  3. ממיסים בפולסים קצרים תוך ערבוב עד לקבלת קרם חלק.
  4. מכניסים למקרר לחמש דקות צינון.
  5. מוסיפים לכלי את גבינת השמנת וטורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  6. אם רוצים לשדרג טעמים, זה הזמן להוסיף את אחת התוספות שרשמתי בפתיח.
  7. מעבירים לצנצנת זכוכית את הממרח שעדיין נוזלי, ומכניסים למקרר ל -10 דקות.
  8. אחרי 10 דקות במקרר הממרח מתמצק, מגיע למרקם הרצוי, ומוכן למריחה.

טיפ:

רוצים לחסוך זמן בבוקר? מורחים מספר פרוסות של לחם טרי בממרח השוקולד, וסוגרים לסנדוויץ'.
עוטפים' שומרים במקפיא, ובבוקר מוציאים מהמקפיא ומכניסים היישר לתיק האוכל!
עד לשעת הארוחה, גם הכריך וגם הממרח יפשירו ויהיו מוכנים לאכילה.

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס