מתכונים לממרחים ביתיים נפלאים לשדרוג כל סנדוויץ' - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ממרחים נפלאים לשדרוג כל כריך

תמונה גרסת הדפסה

מתכונים לממרחים ביתיים נפלאים לשדרוג כל סנדוויץ'

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מאת: דפני פתיחה

מזג האוויר החמים והשמש הקופחת כבר מאותתים לנו שהקיץ מעבר לפינה, מה שאומר שלפתע מתעורר בי רצון עז לארוחות קלות, כמו למשל כריך מפתיע. זאת הסיבה שמצאתי את עצמי מתעכבת על מדפי הממרחים המוכנים בתקווה לאתר אחד שיידע לשדרג את הסנדוויץ', שבואו נודה על האמת, עלול להיות משמים אם לא משקיעים בו קצת אהבה ומחשבה. אלא שמבט על רשימת הרכיבים של אחד הממרחים הללו העלה רשימת תוספים טבעיים אמנם ולצורך שימור בלבד, אבל גרם לי להבין שכל כך קל ופשוט להכין ממרחים כאלה בבית שפשוט חבל שלא לנסות ולהכין לבד.
מגוון השימושים לממרח כזה הוא רב – החל מסתם תוספת נחמדה לכריך שלכם או של וכלה בהעשרת מטבלים ומאכלים שונים.

מילה על הילדים: אמנם החופש הגדול כבר ממש מעבר לפינה, אך עדיין לא מאוחר להתחיל ולגוון את הכריכים של הקטנטנים בממרחים נפלאים ולאו דווקא כאלה הדורשים התעסקות רבה מדי. אני מודעת לכך שיש ילדים שמגיעים לבית הספר על בסיס יומי עם כריך של שוקולד למריחה, כי אם תשאלו את ההורים שלהם, הם יענו ש"הם לא מוכנים לשום דבר אחר". אך בל נשכח שהרגלים מגיעים מהבית ואם נרגיל את הקטנטנים שלנו מגיל צעיר, שהכריך שלהם יכול להכיל גם דברים אחרים, אני משוכנעת שהם יטעמו ויקבלו את השינוי בשמחה. אמנם יש צורך בקצת יותר מאמץ מצידנו אך תאמינו לי שאם תכינו רק אחד בשבוע, תגלו שנגזלו מכם לא יותר מכמה דקות, ומה הן כמה דקות לעומת סנדוויץ' טעים וילדים מאושרים?

 



ממרח פלפלים וגזר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

 

תמונה של ממרח פלפלים וגזר על לחם

ממרח פלפלים וגזר

ממרח נפלא המקפיץ כל סנדוויץ'

  • 6 פלפלים אדומים קלויים וקלופים (ניתן לקלות בתנור במצב גריל)
  • 2 גזרים קלופים ומבושלים
  • 2 שיני שום קלופות, שבושלו יחד עם הגזר
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
  • ניתן להוסיף גם פלפל צ'ילי אחד קטן אם אתם אוהבים קצת חריף.


ההכנה:

  1. טוחנים הכול יחד בבלנדר מוט עד למשחה חלקה.
  2. שומרים עד שבוע בכלי אטום במקרר.

המלצה שלי: פרוסה עם שכבת מיונז, ומלמעלה ממרח פלפלים, פסטרמה וירקות



ממרח פטריות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

 

תמונה של ממרח הפטריות בצנצנת

ממרח פטריות

נפלא כמו שהוא, לבד בכריך או עם ביצה קשה וירקות

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון שטופה, מיובשת וחתוכה לפרוסות
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר שטוחה
  • מלח, פלפל
  • אופציה: אגוזים קצוצים דק

תמונה של טיגון הבצל והפטריות

ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את שן השום ואת הפטריות ומטגנים עד שהפטריות משנות את צבען.
  2. טוחנים בבלנדר מוט.
  3. אם בחרתם להוסיף אגוזים, זה הזמן.
  4. שומרים עד שבוע בכלי אטום במקרר.

המלצה שלי: שימו כף מהממרח בתוך הביצה המקושקשת והכינו חביתה.



ממרח בטטה פיקנטי (מעלף על לחם)

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

 

תמונה של ממרח הבטטה בצנצנת ועל גבי לחם

ממרח בטטה פיקנטי (מעלף על לחם)

  • 1 בטטה שטופה היטב
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח


ההכנה:

  1. מכניסים את הבטטה למיקרו ל-10 דקות בחום חזק. בודקים עם סכין אם היא רכה ובמידה ולא מוסיפים כל פעם שלוש דקות למיקרו עד שהבטטה רכה וסכין ננעצת בה בקלות.
  2. בשלב הזה, קליפת הבטטה מתקלפת ממש בקלות בידיים. מעבירים את פנים הבטטה לצלחת.
  3. מועכים בממחה, מוסיפים שמן זית, שום, כוסברה ומלח ומערבבים היטב.
  4. שומרים עד שבוע בכלי אטום במקרר.

המלצה שלי – לאכול בכפית.

תמונה של הבטטות לאחר הבישול במיקרוגל



ממרח על בסיס בטטה ואגוזי קשיו

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

ומשהו מתוק:

תמונה של ממרח בטטה וקשיו מוגש על גבי פרוסות בגט

ממרח על בסיס בטטה ואגוזי קשיו

שמאד מזכיר חמאת בוטנים

  • 1 בטטה שטופה היטב
  • 1 כף טחינה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים במלח
  • 2 טיפות שמן שומשום
  • 1/4 כפית קינמון


ההכנה:

  1. מכניסים את הבטטה למיקרו ל-10 דקות בחום חזק. בודקים עם סכין אם היא רכה ובמידה ולא מוסיפים כל פעם שלוש דקות למיקרו עד שהבטטה רכה וסכין ננעצת בה בקלות.
  2. בשלב הזה, קליפת הבטטה מתקלפת ממש בקלות בידיים. מעבירים לכלי עמוק, מוסיפים את שאר המוצרים וטוחנים עם בלנדר מוט.
  3. שומרים עד שבוע בכלי אטום במקרר (אם נשאר).

 

מה עוד אפשר לעשות עם כל זה?

תמונה של ממרח פטריות בלחמנייה עם ביצה ועגבניות

ממרחי גבינה:

מעבירים לקערה את תכולתן של קופסת גבינה לבנה 5% או גבינה 5% במרקם שמנת, מוסיפים כף גדושה של ממרח פלפלים או כף גדושה של ממרח פטריות ומעט מלח, ומערבבים. מחזירים לקופסת הגבינה ולמקרר. ניתן להעשיר גם בזיתים קצוצים.

מטבלי גבינה:

בדיוק כמו בממרח הגבינה אך עם הוספה של חצי שמנת חמוצה. ניתן להוסיף עוד מעט ממרח לפי הטעם ולהגיש עם נאצ'וס קנויים.

מטבלי/ ממרחי פרווה:

מוסיפים ממרח פלפלים או פטריות למיונז עם מעט מלח ומערבבים.
למטבל הפלפלים ניתן להוסיף מעט פפריקה אדומה ולפטריות – מעט כורכום.
ניתן להעשיר גם עם פטרוזיליה או עירית קצוצה.

אתם עוד פה? רוצו לשדרג את הסנדוויץ' שלכם, ואנחנו נשמח לשמוע גם את הרעיונות שלכם לסנדוויץ' מאושר.



אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס