מתכון מלבי בטעם של פעם | קינוח מלבי חלבי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מלבי בטעם של פעם

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למלבי קל להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 8-10 מנות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מלבי זה טעם של זכרונות. חוזרים עייפים מהים בשבת בצהרים, ועוצרים בדוכן של הזקן עם המלבי להתרעננות קלה בדרך הביתה עם הקריר והמתוק הזה. או סבתא שמפתיעה ומוציאה מהמקרר שלל כוסות בכל מני צבעים וצורות הגדושות בטעים טעים הזה, יוצקת סירופ אדום וסמיך ומפנקת באגוזים קצוצים, בוטנים וקוקוס.

אני בטוחה שגם לכם יש אין סוף סיפורים וזכרונות הקשורים למעדן הנפלא הזה, ולצד כל הקינוחים המפונפנים שמפציעים חדשות לבקרים, אין כמו לחזור לפעמים לטעם של פעם, ולהכין בבית ממש בקלי קלות כוסות אישיות של מלבי שיתאימו גם לקינוח של סעודת חג וגם סתם לפינוק של סוף השבוע.

המלבי במתכון הזה הוא חלבי, ובמידה ותרצו להכין אותו כפרווה, המירו את החלב במים או בקרם קוקוס. יחד עם זאת, אם תרצו להשחית אותו עוד יותר, תוכלו להמיר את החלב בשמנת מתוקה, ובכלל לשחק עם היחס של המים והחלב. כמה שיותר חלב/שמנת כך הוא יהיה יותר סמיך ועשיר, אבל אני נצמדתי פה למקור ואוהבת אותו קליל יותר.

אז מה צריך שיהיה בבית?

למלבי:

4 כוסות מים
1 כוס חלב
3 כפות סוכר
1 כוס קורנפלור + חצי כוס מים

לסירופ:

1+1/4 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות מי וורדים
מספר טיפות של צבע מאכל אדום

לתוספות:

25 גרם בוטנים מומלחים קלופים
25 גרם אגוזי מלך טבעיים
25 גרם פיסטוק טבעי
25 גרם קוקוס

מכינים את המלבי:

  1. מכניסים את המים עם החלב והסוכר לסיר, מחממים דקה על אש גבוהה.
  2. מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס המים עד לתערובת חלקה ודלילה. אם התערובת סמיכה עדיין ולא מתערבבת היטב, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים.
  3. מוסיפים את הקורנפלור המומס לתוך הסיר, ומערבבים.
  4. מביאים לרתיחה תוך ערבוב לסירוגין.
  5. ברגע שהתערובת רותחת, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שהיא מסמיכה היטב.
  6. יוצקים את המלבי לכוסות, מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר לקירור של 4 שעות לפחות.

מכינים את הסירופ:

  1. מכניסים את כל החומרים לסיר קטן, מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל תוך ערבוב לסירוגין עד שהסירופ הופך לסמיך.
  2. מעבירים לבקבוק או צנצנת זכוכית ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. את הסירופ ניתן לשמור במקרר או מחוצה לו.
  4. מכינים את התוספות:
  5. קוצצים דק את הבוטנים, את האגוזים ואת הפיסטוק (עדיף לעשות זאת במעבד מזון עם להב פלדה)
  6. מערבבים עם הקוקוס.
  7. שומרים בכלי סגור.

להגשה:

מוציאים את המלבי מהמקרר, יוצקים עליו מעט סירופ ומעטרים בתערובת הקוקוס.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס