מלא אהבה! מתכון למאפינס וניל עם הפתעת לב שוקולדית לט"ו באב - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מלא אהבה! מאפינס וניל עם הפתעת לב שוקולדית לט"ו באב

תמונה גרסת הדפסה

מלא אהבה! מתכון למאפינס וניל עם הפתעת לב שוקולדית לט"ו באב

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כבר בתנ"ך נאמר כי טובים השניים מן האחד, והנה במדינתנו הקטנטנה חוגגים במהלך השנה לא יום אהבה אחד, אלא שניים. את זה הלועזי חגגנו כבר בחורף, והנה הגיע הקיץ ובו נחגוג את ט"ו באב. חג האהבה העברי.

העמדת ט"ו באב בסימן אהבה וזוגיות, השתרש ממנהג בנות ישראל בעת העתיקה, ללבוש בגדים לבנים ולצאת במחולות מתוך ציפייה למצוא בן זוג. אך אהבה פנים רבות לה, ואם כבר חג, אז למה שלא נעצור לרגע קטן ממירוץ החיים ונפנק את כל האהובים עלינו? בני זוג, הורים, משפחה וחברים.

לרגל הנושא החגיגי, הכנתי מאפינס נפלאים ובתוכם הפתעת לב שוקולדית במיוחד. למרות שהם נראים מהונדסים למדי, מדובר בשיטת הכנה פשוטה עד מאד ובסופה יתקבלו עוגות קטנות ויפיפיות, שכיף יהיה לתת לכל מי שאנחנו אוהבים.

צבעיו הרכים והבהירים של מאפינס הווניל, וצבע קרם השוקולד עם טעמו העשיר יוצר משחק של צבעים וטעמים שכל כולו חגיגה לעין ולחיך.

תמונה של מאפינס וניל


החומרים:

למאפינס וניל: (8 יחידות מאפינס גדולות)

  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 שמנת לבישול 10%
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כף תמצית וניל
  • חורצן קטן בצורת לב


לקרם השוקולד:

  • 1 שמנת מתוקה להקצפה
  • 150 גרם מטבעות שוקולד מריר או שבור לקוביות

 

אופן ההכנה: 

מתחילים את ההכנה מהקרם. רצוי לפחות 8 שעות קודם ההכנה:

  1. לסיר קטן מכניסים חצי מיכל שמנת מתוקה ומחממים עד לסף רתיחה. מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין.
  2. מעבירים את קרם השוקולד שנוצר לקערה עם מכסה ומאחסנים במקרר 8 שעות לפחות.
  3. לאחר הקירור מעבירים את המסה המוצקה שנוצרה לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את חצי המיכל הנותר של השמנת המתוקה ומקציפים יחד לקרם אוורירי.
  4. שומרים במקרר עד למילוי המאפינס.


אופן הכנת המאפינס:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והמלח.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים את השמנת, החמאה המומסת, החלב ותמצית הווניל.
  3. מעבירים את תוכן קערת הביצים אל קערת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  4. יוצקים לתבניות מאפינס ואופים בחום של 150 מעלות כ-40 דקות. המאפינס מוכנים כשהם זהובים ויציבים.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת המאפינס
  5. מצננים בטמפרטורת החדר ורק לאחר שהמאפינס קרים לחלוטין ממשיכים בעבודה.
    הערת ביניים – רצוי לבחור בתבניות מאפינס מקושטות והמיועדות לאפייה, ולצקת את המסה לתוכן בעזרת צנתר חד פעמי.
  6. חותכים את חלקם העליון של המאפינס כך שמקבלים פני שטח ישרים וחלקים.
  7. מניחים את קורצן הלב במרכז המשטח ונועצים אותו פנימה.
  8. בעזרת סכין חדה מוציאים את פנים המאפינס שנמצא בתוך הלב. לא עמוק מדי, אלא רק עד הגובה שבו חדר הקורצן.
  9. בוזקים על פני העוגות אבקת סוכר.
  10. מכניסים את קרם השוקולד לשקית זילוף ומזליפים אותו לחור הלב שנוצר בעוגות הקטנות.
  11. מקשטים בדובדבן או דומדמנית אדמדמה ומגישים באהבה.

תמונה של מאפינס וניל עם הפתעת לב שוקולדית

יום אהבה שמח לכולם!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס