דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מכינים עם הילדים ונהנים – סופגניות שוקולד צ'יפס על מקל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסופגניות אשל מיוחדות עם שוקולד צ'יפס על מקל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כולנו מכירים את סופגניות האשל של פעם. אלה שמכינים תוך ערבוב צ'יק צ'ק של כמה חומרים בקערה ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת סופגניות בצורות שונות ומצחיקות. הילדים שלי היו קוראים להן סופגניות מפלצתיות ולא זכור לי חג חנוכה אחד שלא פינינו ערב שלם ומהנה לטיגון וזלילה.

השנה החלטתי לקחת את המתכון הוותיק הזה צעד קדימה ולשדרג אותו בשני דרכים: האחת – להוסיף לתערובת שוקולד צ'יפס, כך שתתקבל סופגניה עם נגיעות קטנות ונמסות של שוקולד, והשניה – להגיש אותן כשהן מקושטות ונעוצות בתוך מקל של סוכריה מה שיהפוך אותן לחגיגיות ומשמחות במיוחד.

הילדים, שנמצאים עכשיו בחופשה, ישמחו לעזור להכין את התערובת לסופגניות: לשפוך את החומרים לקערה, לערבב, וכמובן שלאחר שלב הטיגון שאותו יעשו המבוגרים – הם ישמחו לנעוץ אותן במקלות או בשיפודים, לטבול ברוטב חם של שוקולד ובסוכריות צבעוניות.

תמונה של סופגניות שוקולד צ'יפס על מקל עם שוקולד וסוכריות צבעוניות מעל

אני חושבת שיהיה זה מושלם לפנות אחר צהרים שלם להכנה משותפת ומהנה של הורים וילדים, כשאת היצירה הזו תוכלו להכין כבר לכבוד הדלקת נר אחרון של חנוכה, מה שיהפוך את הדלקת הנרות למלהיבה וטעימה במיוחד.

הסופגניות יוצאות רכות וטעימות כל כך, וצורכות בדיוק כמה דקות של עבודה. כמובן שאם רוצים אז ניתן לוותר על כל הקטע של המקל-שוקולד-סוכריות ולבזוק מעליהן רק אבקת סוכר. מה שבטוח, שמה שלא תבחרו, המחמאות לא יפסיקו להגיע.

תמונה נוספת של סופגניות שוקולד צ'יפס על מקל עם שוקולד וסוכריות צבעוניות מעל


החומרים:

לסופגניות:

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי שמנת חמוצה 9%
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • בקבוק שמן לטיגון


לקרם שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה
  • 3 כפות חלב


לקישוט –

  • סוכריות צבעוניות
  • מקלות של סוכריה (שניתן לרכוש בחנויות המתמחות) או שיפודי עץ

 

אופן ההכנה:

  1. שופכים את בקבוק השמן לסיר בגודל בינוני ומחממים אותו. מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הסופגניות ויוצקים בעזרת מצקת בכל פעם כמות קטנה של הבצק אל תוך השמן. הבצק בתחילה שוקע אל תוך השמן אך לאחר מספר שניות מתרומם ומתנפח.
  2. ניתן להכין מספר סופגניות יחד בהתאם לקוטר הסיר, אך לא להעמיס יותר מדי יחד כדי שלא ידבקו זו לזו.
  3. כשהסופגניה מזהיבה מצידה האחד, הופכים אותה עם כף לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה. כל הסיפור הזה לא לוקח יותר מכמה שניות בכל פעם.
    תמונה של הסופגניות לאחר הטיגון
  4. מוציאים מהאש בעזרת תרווד ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  5. את כל חומרי הקרם מכניסים לצלחת עמוקה מזכוכית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה.

תמונה של טבילת סופגנייה בשוקולד

תמונה של טבילת סופגנייה עם קרם שוקולד מעל בסוכריות צבעוניות

תמונה של סופגניות שוקולד צ'יפס עם אבקת סוכר מעל

נועצים כל סופגנייה במקל או שיפוד, טובלים בשוקולד וסוכריות, ואת זר הסופגניות הססגוני הזה מגישים בתוך צנצנת ארוכה או כד קטן, והשמחה גדולה!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.