פנקייק מושלם: מתכון וטיפים להכנת פנקייק ביתי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מכינים בבית ארוחת פנקייק כייפית לכל המשפחה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפנקייק ביתי מושלם בקלות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

אני חושבת שכולם יסכימו איתי שאין כמו פנקייק ביתי שמכינים בבית ואוכלים חם וטרי היישר מהמחבת. ההכנה של ארוחה כזו יכולה להיות יחד עם הילדים כאשר כל אחד תורם את חלקו – האחד מערבב, השני מוזג, השלישי מסדר את הקעריות עם התוספות וכן הלאה, בהתאם למספר הילדים בבית.

כל מה שצריך להכנת הפנקייק המושלם הוא קערה וכף. ערבוב מהיר של כל המוצרים ומזיגה עם מצקת של התערובת למחבת החמה.

כולנו שמענו פה ושם יש סיפורים על הפנקייק הראשון שלא מצליח, אבל מניסיון שלי, זה הפנקייק שעליו נערכות כל הטעימות המוקדמות וגם הוא מתחסל בטרם עת.

אז הנה לכם מתכון לפנקייק מושלם. 

תמונה של פנקייקים מוגשים בצלחת עם תוספות


החומרים לפנקייק:

  • 2.5 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 2 שקיקי אבקת אפיה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/8 כפית מלח

תוספות: (לבחירתכם, בהתאם לטעם ולתקציב)

  • סירופ מייפל/שוקולד
  • גלידה
  • פירות טריים/משומרים
  • קצפת
  • אגוזים
  • פירורי מקופלת

 

אופן הכנת פנקייק:

  1. בקערה טורפים יחד את הביצים והחלב.
  2. מוסיפים לקערה את שאר החומרים וטורפים יחד עד לקבלת תערובת חלקה ונטולת גושים.
  3. מחממים ומרססים מחבת עם ציפוי נון סטיק על אש גבוהה, ובעזרת מצקת יוצקים מעט מתערובת הפנקייקס למחבת.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הפנקייקים
  4. נותנים לפנקייק להזהיב מצידו האחד והופכים מיד לצד השני.
  5. כך עושים עד שמסיימים עם כל הכמות של התערובת.
  6. מניחים את ערימת הפנקייק החמה והריחנית במרכז השולחן, מכינים קעריות עם תוספות מפנקות וקדימה – כל אחד מכין לעצמו את מנת פנקייק החלומות שלו.

תמונה של פנקייקים בקערה, קעריות עם תוספות ובקבוק סירופ מייפל של שופרסל


כמה טיפים חשובים כדי שיצא לכם פנקייק מושלם:

  • ניתן להכין מספר פנקייקים יחד, תלוי בגודל המחבת. יש צורך להקפיד שיהיה מספיק רווח בין האחד לשני.

  • אחד הסימנים שהפנקייק מוכן להפיכה הוא שחלקו העליון מתחיל לקבל בועות קטנות.

  • ניתן לשחק עם חום האש. במידה ורואים שהפנקייק מזהיב/משחים מהר מדי יש להנמיך מעט את האש ולהגביה שוב בהמשך.

תמונה של ערימת פנקייקים בצלחת וקעריות עם תוספות מסביב

  • אם נשארים פנקייקים ניתן לשמור במקרר בכלי אטום. הם מתחממים במיקרו נהדר.

  • ניתן לשדרג את התערובת או את חלקה ולהוסיף לה – מעט שוקולד צ'יפס, פירות יער או שתי כפות ריקוטה.

בתאבון! 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס