מינה דה קרנה: מתכון לפשטידת מצות ובשר מבית סבתא - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מינה דה קרנה – פשטידת זיכרונות של מצות ובשר מבית סבתא

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת מצות ובשר לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

בחול המועד פסח תמיד מגיע הרגע הזה שכולם בבית מחליטים שאין שום דבר טעים לאכול. וכשהם אומרים טעים – הכוונה היא לכל דבר אחר שקיים בעולם ושלא נמצא במקרר כרגע.

כשמגיע הרגע הזה, ובדרך כלל הוא מגיע כשלכולם כבר נמאס ממצות עם שוקולד, אני יודעת שזה הזמן להכין את המינה דה קרנה, ולבי מתמלא שמחה רק מהמחשבה שבקרוב תעלה ותבוא על שולחננו, שוב, פשטידת הזיכרונות הזו.

המדובר הוא בפשטידת שכבות על בסיס מצות וביצים, שבמרכזה מונחת מלית בשר מטוגן, שאת המקור שלה ניתן לשייך למטבח הספרדי/התורכי, ואשר עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור, כל אחד בדרכו וסגנונו הוא. אני לא זוכרת אפילו פסח אחד בלעדיה, והזיכרונות שהיא מביאה איתה, הם תמיד צובטים, נעימים, ומלאי געגועים.

בדרך כלל אני מכינה את המינה דה קרנה שלנו לקראת סוף החג. מכירים את זה שנשארים לכם המון מצות שאף אחד כבר לא רוצה לראות אבל נורא חבל לזרוק? אז זה הזמן להפשיל שרוולים, ולהפוך אותן לפשטידה המשגעת הזו, שפרוסה אחת ממנה, עם קצת סלט ליד, ויש לכם ארוחה שלמה ומשביעה.

תמונה של הפשטידה בתבנית

מינה דה קרנה – פשטידת מצות ובשר מהמטבח התורכי

החומרים:

  • 12 מצות
  • 7 ביצים
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1/2 קילו בשר הודו טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 אבקת שום
  • מלח, פלפל
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מפוררים את המצות אל תוך קערה גדולה. ממלאים את הקערה במים ומשרים את המצות לשעה עד שהן הופכות להיות רכות מאד.

בזמן שהמצות נמצאות בהשריה מכינים את המלית:

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  3. מוסיפים את שני סוגי הבשר, מתבלים בפפריקה, אבקת שום מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מוכן. מכבים את האש, מוסיפים ביצה ומערבבים שוב.
    קולא' תמונות של שלבי הכנת הפשטידה
  4. מסננים וסוחטים היטב את המצות שהיו בהשריה.
  5. מעבירים את המצות הסחוטות לקערה ומוסיפים 6 ביצים, כורכום, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  6. מרפדים תבנית מלבנית במחצית מתערובת המצות, מעליה מניחים את מלית הבשר, וסוגרים עם המחצית השנייה של תערובת המצות.
  7. מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות – 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

תמונה של פרוסות מהפשטידה מוגשות בצלחת

מקווה שאתם תיהנו ממנה כפי שאנו נהנים. שיהיה בתאבון, מועדים לשמחה וחג שמח!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס