מתכון לל"ג בעומר: סלט פסטה עם נקניקיות מדורה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מיוחד לל"ג בעומר – סלט פרפרי פסטה עם נקניקיות מדורה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט פסטה עם נקניקיות מדורה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

באיזו דרך שלא תבחרו לחגוג את ל"ג בעומר, אם כהורים המשגיחים על מדורת הענק הכיתתית, שהיא לבטח תוצאה של שבועות עמוסים באגירת קרשים, או בכמה בשרים שזורקים על המנגל, אין ספק שלסלט הפסטה הזה יהיה מקום של כבוד על שולחן הכיבוד.

מה שמיוחד בסלט הזה הוא שניתן להרכיב אותו במקום ממש לפני הארוחה, ולשלב בתוכו גם את הנקניקיות החמות שצליתם על האש. כן, במקום לחלק אותן משמימות בפיתה או לחמנייה עם הקטשופ המסורתי, מה יהיה רע אם כל אחד יקבל צלחת פסטה עשירה בכל טוב ואשר ריח מדורה אופף אותה ומעניק לה טעם מיוחד במינו?

מבשלים בבית את הפסטה ומכניסים אותה לתוך קערת הגשה גדולה עם מכסה, את תערובת הירקות אורזים בכלי סגור, ומביאים הכל כך למדורה. לאחר שהנקניקיות מוכנות, מעבירים הן את הירקות והן את הנקניקיות לקערת הפסטה, מערבבים ומגישים.

תמונה של הסלט

החומרים:

  • 250 גרם פסטה פרפלה (בצורת פרפרים)
  • 300 גרם עגבניות שרי
  • 2 כוסות זיתים שחורים מגולענים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי קפואים
  • חופן עלי בזיליקום
  • 8 נקניקיות צלויות
  • שמן זית
  • מלח, פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, ומסננים.
  2. מחממים שמן זית בנדיבות (לא לחסוך, זה הרוטב שלכם) במחבת גדולה ומקפיצים יחד את העגבניות החצויות, השום הכתוש והזיתים כחמש דקות.
  3. מפרידים בסכין את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים ומוסיפים למחבת תוך כדי ערבוב עד שהברוקולי מפשיר ומתחמם.
    תמונה של המרכיבים של הסלט
    תמונה של הירקות בסיר
  4. מוסיפים מלח ופלפל ואת עלי הבזיליקום ומערבבים עוד כדקה הכל יחד.
  5. מכבים את האש.
  6. חותכים את הנקניקיות הצלויות לחתיכות קטנות (שימו לב שאם מדובר בילדים קטנים יש לחתוך את הפסטה לחתיכות ארוכות וצרות ולא לעיגולים)
  7. מוסיפים לפסטה את תערובת הירקות ואת הנקניקיות, מערבבים ומגישים.

תמונה של הסלט לצד כף לסלט ומלקחיים

ל"ג בעומר שמח!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס