מתכון לעוגה מעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית וקרם לוטוס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מזל טוב! חוגגים יום הולדת 3 לבלוג עם עוגת שכבות מעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית ועוד הפתעות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגה מעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית וקרם לוטוס

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

שלוש שנים! שלוש שנים בדיוק עברו מאז קיבלתי על עצמי את המשימה לכתוב את הבלוג של שופרסל "הרשימות של אמא", ולא אני, ולא אף אחד מכל הצוות האדיר שעמד מאחוריי המהלך הזה, לא ידע לאן אנו נכנסים, איך הוא יתקבל ולאיזה כיוון הוא ייקח.

3 שנים, שבהם אני מעלה לבלוג שני מתכונים בשבוע, מכינה, טועמת אין ספור מנות שעברו תחת ידיי, ומנסה להמציא את עצמי בכל שבוע מחדש, כי ההיצע ברשת מאיים להתפקע ומה כבר לא עשו, על מה כבר לא כתבו, מה לא המציאו ומה כבר לא ראו…

3 שנים שבהם הנתונים מדהימים את כולנו! 6,166,865 כניסות. מספרי ענק בכל קנה מידה, שרק הולכים וגדלים בכל חודש, ומשאירים אותנו נפעמים ומרוגשים בכל פעם מחדש.

לרגל יום הולדתו השלישי, קיבל הבלוג שלנו כמה מתנות חדשות ומיוחדות. האחת היא עיצוב חדש, עם הרבה יותר קטגוריות, הרבה יותר אפשרויות חיפוש והצלבה של מתכונים מסוגים שונים, והרבה יותר תכנים.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה

בנוגע לתכנים:

אם עד היום היו עולים בבלוג שני מתכונים שלי בשבוע, הרי שעכשיו מצטרפים לצוות שני כותבים מקסימים, עז תלם וענבל לביא, שכל אחד מהם יתרום לבלוג מתחום ההתמחות שלו. את עז תלם אתם מכירים אולי בתור מאמן המטבח (The kitchen coach), והוא מביא עמו טיפים פרקטיים ותובנות שבאמת עובדות לשדרוג הבישול היום יומי של כל אחד מאיתנו. ענבל לביא מוכרת יותר בתור "פיית העוגיות", והיא כאן כדי להביא מתכוני מתוקים מרשימים ומקצועיים שלא היו מביישים את הקונדיטורים המובילים. 

אז כמובן שבשורות כאלה חגיגיות, בנוסף ליום ההולדת השלישי של הבלוג, הם סיבה למסיבה, וכמו שברור לכולם שאין חגיגה בלי עוגה, לי היה ברור מה הולכת להיות עוגת יום ההולדת השנה.

מכיוון שכבר מזמן שחלמתי להכין עוגת יום הולדת שתהיה אינטרפרטציה לעוגיית שוקולד צ'יפס רכה וענקית, או יותר נכון שלוש עוגיות ענק שבניהן מפריד קרם מתוק וטעים. מן מגדל כזה שרק מחכה לסכין חדה שתפרוס אותו לכל אורכו ותייצר פרוסת עוגה מרשימה למדיי, החלטתי להגשים את חלומי, מה שהתברר כמשימה קלה ביותר. ובטח ובטח ביחס הפוך לרמת הגימור המושקעת והמהממת שלה.

אז תכינו כוס קפה, קחו לעצמכם כמה דקות של נחת, ותתחילו לגלוש ולחפש לעצמכם משהו טעים להכין. הרשימות של אמא, הדור החדש, כבר כאן!

 

עוגת עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית עם שכבות של קרם לוטוס

החומרים לעוגיות השוקולד צ'יפס הענקיות:

(3 שכבות הנאפות בתבנית עגולה מתפרקת בקוטר 20)

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 300 גרם שוקולד צ'יפס


החומרים לקרם לוטוס:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס ממרח לוטוס


אופן הכנת 3 עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות:

  1. מכניסים לקערת המערבל את החמאה עם שני סוגי הסוכר וקורט מלח ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  2. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עד שהן נטמעות היטב.
  3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה יותר עד שהתערובת אחידה בלבד. מכבים את המכשיר.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס לתערובת ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן.
  5. מחלקים לשלושה בסיסים, לפי ההוראות מטה, ואופים בחום של 170 מעלות, 15 דקות בדיוק כל אחד.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת עוגיות השוקולד צ'יפס הענקיות
    מכיוון שזמן האפייה של כל בסיס הוא קצר, אז בשביל לחסוך את הצורך במספר תבניות אנו נעבוד בשיטת הסרט הנע: "עוגה יוצאת, עוגה נכנסת" לתנור.
    בכדי שיקל עלינו לחלץ את העוגה מבלי צורך להמתין עד לקירורה, אנו נניח נייר אפיה על התחתית של התבנית, ורק לאחר מכן נסגור עליה את הדפנות. לאחר מכן נניח על הנייר שליש מתערובת הבצק, ונכניס לתנור.

  6. כשהעוגה תצא מהתנור אנו נשחרר את הדפנות, נגרור בעדינות את נייר האפייה החוצה, והנה התבנית שלנו פנויה לשידור חוזר עם התחתית הבאה בתור. כך עד שנסיים לאפות את שלושתן.
  7. מצננים את התחתיות בטמפרטורת החדר. הן יוצאות רכות מאד ולכן לא נוגעים בהן עד שהן קרות לחלוטין ומתייצבות.


מכינים את הקרם:

  1. מקציפים יחד את כל החומרים עד לקבלת קרם חזק ויציב.
  2. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

תמונה נוספת של העוגה בכלי הגשה

מרכיבים את העוגה:

  1. מסירים בעדינות את נייר האפייה מהתחתיות ומניחים את אחת מהן על משטח לעוגה. (רצוי לבחור במשטח שיש לו כיסוי תואם, כי לאחר ההרכבה, העוגה מוכנה ונכנסת ישירות למקרר).
  2. מזליפים שליש מכמות הקרם על כל משטח העוגייה שמשמשת כתחתית, ומניחים מעל הקרם בעדינות את העוגייה השנייה.
  3. מזליפים גם על כל המשטח שלה קרם וסוגרים בעדינות עם העוגייה האחרונה.

    הערת ביניים – מכיוון שהעוגיות נכנסות בזמנים שונים לתנור, סביר יהיה להניח שהעוגייה שנאפתה ראשונה תהיה גם היפה ביותר, משום שלא היה לה "זמן המתנה". תשאירו את העוגייה הזו לשכבה העליונה, שגלויה לעין.

  4. את השכבה העליונה מעטרים בכמה קישוטים בודדים מיתרת הקרם ומפזרים סוכריות צבעוניות.
  5. העוגה צריכה להתייצב במקרר כשעה. שכבות העוגיות רכות ונחתכות בקלות לכל אורך העוגה והתוצאה היא בהחלט מענגת. חגיגה אמתית!

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

 

קדימה, אל תחסכו באיחולי יום הולדת! גם מחמאות ופרגונים לגבי העיצוב החדש והעוגה שלי יתקבלו בברכה. מחכה לכם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס