רד וולווט: עוגת קטיפה אדומה חגיגית ותותים בשוקולד לב - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מזל טוב! הבלוג חוגג 4 עם עוגת לב קטיפה אדומה חגיגית ותותים בשוקולד לבן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת רד וולווט

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד שעה
  • מספר מנות: 5+

פעם בשנה מגיע הרגע שבו עוצרים, משפשפים את העיניים ופשוט לא מאמינים ש- וואוו, עוד שנה עברה, והנה הבלוג שלנו, שנדמה שרק אתמול יצא לאוויר העולם, שוב חוגג לו יום הולדת, והנה הפעם – הרביעי במספר.

ארבעה חורפים שהוא, אתם ואני נפגשים כאן למשולש אהבה שכולל בתוכו אין ספור של מתכונים טעימים שאותם אני מנסה במטבח הביתי שלי, ומגישה לכם באהבה כדי שגם הבית שלכם יתמלא בניחוחות ובזיכרונות איתם מגיעה כל מנה, כשבשנה האחרונה הצטרפה לעשייה גם ענבל המקסימה שמפנקת אותנו בעוגות ובקינוחים המדהימים שלה.

ואתם מחזירים לנו אהבה!

מעל ל- 2 מיליון גולשים!!! נכנסו לבלוג בתקופה הזו, ונהנו מקרוב ל- 9 מיליון דפים בהם הם שוטטו בהנאה.

אלה מספרים שאני לא מצליחה לעכל, והם מרגשים אותי ברמות מטורפות, ואני רוצה לנצל את הבמה הזו להודות לכם על האהבה האין סופית שאני מקבלת מכם. התגובות שלכם והתמונות המצולמות של המתכונים שהכנתם, מחממות לי את הלב וגורמות לי סיפוק אדיר.

וכמו בכל יום הולדת, אין חגיגה בלי עוגה, ומכיוון שהוא יוצא חופף גם ליום ההולדת הפרטי שלי וליום האהבה הלועזי, החלטתי להכין הפעם עוגה רומנטית במיוחד – עוגת לב קטיפה אדומה, עם שכבות נפלאות של קרם גבינת שמנת מענג, וקישוט תותים בשוקולד לבן. יש יותר אהבה מזה תגידו לי?

תמונה של העוגה בכלי הגשה


עוגת לב קטיפה אדומה (Red velvet)

כמה קטנות לפני שמפשילים שרוולים:

  • העוגה מתאימה לרינג בצורת לב בקוטר 20 ס"מ ובגובה 6 ס"מ. אם אין לכם תבנית לב ואינכם רוצים לרכוש אז ניתן להכין את העוגה גם בתבנית עגולה רגילה בקוטר 24.

  • המתכון מכיל כמות קטנה של חומץ ואין לוותר עליו. החומץ מסייע לחומר האדום שבקקאו להיחשף.

  • צבע המאכל בעוגה חייב להיות על בסיס ג'ל. ניתן לרכוש בכל החנויות המתמחות.

  • את העוגה רצוי להכין יום לפני שממלאים אותה בכדי שתתקרר קירור מלא ולא תתפרק בחיתוך לשכבות.

  • העוגה אמנם מורכבת קצת יותר ממה שאני רגילה לתת, אבל אני מבטיחה לכם שכל שלב בפני עצמו הוא פשוט וקל להכנה, אז אל תיבהלו מאורכם של ההסברים כי אלו באים לפרט ולפשט את העבודה להצלחה מלאה.

  • את התותים חשוב להקפיא לפי ההוראות כי אחרת השוקולד הלבן ייזל מהם ולא יקבל צורה יפה.

תמונה של העוגה לצד סוכריות על מקל ונרות HAPPY BIRTHDAY

ועכשיו, לעבודה.

אז מה צריך שיהיה בבית?

לעוגה:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • 1 כף קקאו
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • 1 כוס ריויון
  • 1 כף חומץ הדרים
  • 1 כפית צבע מאכל אדום על בסיס ג'ל – Extra red


להרטבת העוגה:

  • 2 כפות ריבת תותים
  • כוס מי ברז


החומרים לקרם גבינת שמנת:

  • 450 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 300 גרם אבקת סוכר


לתותים בשוקולד לבן:

  • 5-6 תותי שדה
  • 100 גרם שוקולד לבן

 

מכינים את העוגה:

  1. לקערת המערבל מכניסים את החמאה ואת הסוכר ומקציפים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. כל ביצה נכנסת לתערובת לאחר שקודמתה נטמעה בו היטב.
  3. ממשיכים להקציף עד לתערובת תפוחה ובהירה.
  4. מערבבים את הקמח עם הקקאו ואבקת האפייה.
  5. בכלי נפרד מערבבים את הריויון עם החומץ.
  6. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את תערובת הקמח ואת תערובת הריויון לסירוגין אל התערובת שמיקסר.
  7. מוסיפים את צבע המאכל וכאן התערובת אמורה לקבל בבת אחת צבע ארגמני משגע. מערבלים באיטיות עד שהתערובת אחידה ומכבים את המערבל.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בחום של 150 מעלות כ-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  9. מצננים את העוגה צינון מלא בטמפרטורת החדר.

תמונה של העוגה בתבנית אפייה בצורת לב

מכינים את הקרם:

  1. מקציפים את גבינת השמנת ביחד עם 200 גרם אבקת סוכר, ומעבירים לקערה.
  2. מקציפים את השמנת עם 100 גרם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת חזקה.
  3. מקפלים את הקצפת אל תוך הגבינה עד לתערובת אחידה.
  4. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.


בונים את השכבות:

  1. לאחר שהעוגה קרה לחלוטין חותכים אותה לרוחבה לשלושה חלקים שווים.
  2. מערבבים את הריבה במים ומרטיבים את השכבות בנוזל.
  3. על כל שכבת עוגה מניחים שליש מכמות הקרם. סה"כ שלוש שכבות עוגה עם שלוש שכבות של קרם.


מכניסים למקרר להתייצבות ובינתיים -

מכינים את התותים בשוקולד הלבן:

  1. חוצים את התותים ומכניסים אותם לעשר דקות להקפאה.
  2. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים מאד את השוקולד הלבן, תוך ערבוב, עד להמסה מלאה.
  3. מכניסים את השוקולד המומס לשקית זילוף, גוזרים בה שפיץ קטן מאד ומזליפים את השוקולד המומס על התותים הקפואים.
  4. מסדרים את התותים מעל העוגה ושומרים במקרר עד להגשה.

תמונה של העוגה ופרוסה ממנה חתוכה ומוגשת בצלחת אישית

יום הולדת/אהבה שמח!

הפוסט פתוח לתגובות ואיחולים! אני מחכה פה לקרוא אתכם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס