מותק, הילדים התאהבו: שניצל תירס תוצרת בית שלא תפסיקו להכין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מותק, הילדים התאהבו: שניצל תירס תוצרת בית שלא תפסיקו להכין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשניצל תירס ביתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

אין הרבה ילדים שלא אוהבים שניצל תירס! ולטובת אלה, וגם לטובת כמה מבוגרים שלא מתביישים להודות שהם מכורים למוצר הזה, אז ממש כדאי שתדעו שניתן להכין את השניצלים הטעימים הללו בבית, ברמה שלא תפחת ואף תעלה על זו שאתם מכירים מהמקפיאים בסופר, כשכמובן ברור מאליו עד כמה הם הרבה יותר בריאים ומכילים אך ורק מוצרים טובים ומזינים.

ההכנה שלהם כל כך פשוטה ומהירה, שבאמת אפשר להשוות את זמן ההכנה שלהם לזמן שבו מוציאים את השניצל הקנוי מהמקפיא, ומחממים אותו. המרקם והטעם יוצאים כל כך מושלמים וזהים למקור, כך שאני מבטיחה לכם שאחרי פעם אחת שתנסו, פשוט לא תפסיקו להכין.

תמונה של טבילת שניצל תירס בקטשופ

בכל מקרה, צריך שיהיה בבית:

  • 3 כוסות תירס גרעיני תירס מוקפאים
  • 150 גרם עוף טחון
  • 6 כפות קמח תירס להכנה מהירה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 ביצה
  • כפית מלח
  • קורצנים בצורות שונות (אופצייה)

לטיגון:

  • 2 ביצים טרופות
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון

תמונה של המצרכים של המתכון

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את התירס המוקפא בסיר מלא מים תוך שמביאים לרתיחה ולאחר מכן ממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  2. מסננים, ושומרים כוס אחת של גרגירים בצד.
  3. בקערה מערבבים את קמח התירס עם המים הרותחים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת מוצקה. (סוג של פולנטה)
  4. מכניסים את 2 כוסות גרגרי התירס המבושלים לתוך מעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את העוף הטחון ואת הפולנטה שלנו, ומעבדים הכל יחד. מוסיפים את הביצה, את שן השום ואת המלח ומעבדים עוד מספר שניות עד לאיחוד התערובת.
  5. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את גרגרי התירס השלמים ומערבבים.
  6. עכשיו, בעיקרון המסה של השניצלים מוכנה.
    תמונה של התערובת מרודדת בתבנית אפייה
  7. מניחים נייר אפייה בתבנית בקוטר של 18*25 ובכפות ידיים רטובות מרדדים את התערובת על נייר האפייה.
  8. מכניסים להקפאה של שעה או קצת יותר, ולאחר שהמסה מתקשה, ניתן לקרוץ ממנה צורות שונות.
  9. טובלים את השניצלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
  10. מניחים במחבת עם מעט שמן, ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד להזהבה.
  11. את השאריות של המסה שנשארו לאחר הצורות שקרצנו, פשוט מלבבים בידיים לשניצלונים קטנים או לשניצלים גדולים יותר כמו שאתם מכירים מהאריזות המוכנות.
  12. טובלים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים.

תמונה של שניצלוני התירס מוגשים בצלחת

כמה הערות למתכון:

  • במידה ורוצים רק שניצלים ולא צורות, ניתן לוותר על שלב הרידוד וההקפאה ומיד ללבב את המסה לגודל הרצוי, לטבול בביצה ובפירורי לחם ולטגן.
  • המתכון מכיל גם עוף טחון כך שהמנה הזו הופכת לארוחה שלמה. יחד עם זאת, אם תרצו את השניצלים צמחוניים, אפשר פשוט לוותר עליו.
  • אם תרצו את השניצלים אפויים ולא מטוגנים, כמובן שניתן לעשות זאת, רק יש צורך בהזלפת מעט שמן על השניצלים לפני הכנסתם לתנור.

תמונה של השניצלונים מוגשים בצלחת ולצד קטשופ

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס