מותק, האזניים התחפשו: מתכון לאוזני המן מלוחים ממלוואח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מותק, האזניים התחפשו – מאפי אוזן המן מלוחים מ- מלוואח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לאוזני המן מלוחים ממלוואח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

אז קצת אחרי שוך צלצולי הרעשנים והמולת העדלאידעות, כשהתחפושות שעליהן כל כך עמלנו זרוקות להן מיותמות בפינת החדר כאבן שאין לה הופכין והבטן כבר עמוסה לעייפה מכל המתוקים ואזני ההמן שזללנו ממשלוחי המנות, מסתבר שעדיין פורים. והילדים בחופשה וצריך להעסיק אותם ועל הדרך לדאוג שיכניסו גם איזה משהו קטן לפה.

שיעמום ורעב. שני אלמנטים שמכניסים אותי ישר למטבח בכדי לחפש משהו להפיג בו את שניהם יחד. מה שמצאתי במקפיא היו חבילה של מלאווח ששכבה לה זנוחה וחתיכה של חזה עוף קפוא. במזווה מצאתי קופסת פטריות ובמקרר קצת גבינות.

כל אלה התחברו לי מיד לארוחת ערב נהדרת שאפשר להכין עם הילדים בחופשת הפורים, ככה בשביל לסיים את החג המקסים הזה בעוד פעילות נחמדה שניתן לעשות בבית במינימום הוצאות.

ומי אמר שאזני המן חייבים להיות מתוקים וקטנים? הפעם נכין לכל אחד אוזן המן אישית שהיא בעצם מאפה מבצק מלאווח, שממלאים בכל טוב ובמקום לטגן, אופים בתנור. גם פחות קלוריות, וגם ארוחת ערב טעימה ומהירה בשיתוף הילדים וברוח החג.

תמונה של מאפה אוזן מלוח ממלאווח

הכנתי בשתי גרסאות. חלבית ובשרית. לבחירתכם.

בתאבון!


החומרים:

עיגולי מלאווח כמספר הסועדים:

מפשירים את עיגולי המלאווח בטמפרטורת החדר על ידי הנחתם על השיש כל אחד בנפרד. הם מפשירים ממש בחמש דקות.

 

החומרים למלית חזה עוף ופטריות:

הכמות מספיקה ל-4 מאפים

  • 300 גרם חזה עוף
  • 1 קופסת פטריות פרוסות משומרות
  • 1 בצל פרוס וקצוץ
  • 1 ביצה קשה
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 חלמון ביצה למריחת המאפים
  • שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את חזה העוף לנתחים קטנים.
  2. מסננים את הפטריות מהנוזלים שבקופסא. שוטפים ומסננים שוב.
  3. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים שתי דקות ומוסיפים את נתחי חזה העוף. מתבלים ומקררים מעט.
  4. פורסים את הביצה הקשה לפרוסות דקות.
  5. מניחים רבע מכמות המלית במרכז העיגול ומעליה מניחים שתי פרוסות דקיקות של ביצה קשה וממליחים.
    תמונה של הנחת המלית במרכז המלאווח
    תמונה של קיפול המלאווח עם המלית
    תמונה של משולשי המלאווח בתבנית לפני האפייה
    תמונה של משולשי המלאווח בתבנית לאחר האפייה
  6. סוגרים את המלאווח לצורת משולש, ומהדקים היטב את הקצוות.
  7. מניחים בתבנית התנור, על גבי נייר אפיה.
  8. מערבבים את חלמון הביצה עם כפית מים ומורחים את המאפים. בוזקים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.

 

החומרים למלית פיצה:

  • קטשופ
  • אורגנו
  • מלח
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • חלמון ביצה
  • שומשום שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מזליפים מעט קטשופ במרכז המלאווח, בוזקים אורגנו ומעט מלח.
  2. מערימים על הקטשופ מעט גבינה בולגרית ומעט גבינה צהובה.
    תמונה של הנחת מלית הפיצה במרכז המלאווח
  3. סוגרים את המלאווח לצורת משולש, ומהדקים היטב את הקצוות.
  4. מניחים בתבנית התנור, על גבי נייר אפיה.
  5. מערבבים את חלמון הביצה עם כפית מים ומורחים את המאפים. בוזקים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.

בברכת ביסים טעימים אחרונים מהחג השמח הזה, אשמח לקרוא את התגובות שלכם ולהתעדכן כמובן איך יצא.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס