מוקפץ ב-5 דקות: חזה עוף עם פטריות וערמונים בניחוח אסייתי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מוקפץ ב-5 דקות: חזה עוף עם פטריות וערמונים בניחוח אסייתי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למוקפץ חזה עוף עם פטריות וערמונים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

זהו, בשעה טובה אנחנו כבר אחרי חג הטיגונים, ובשביל שנוריד קצת את הקלוריות המיותרות זה הרגע המושלם לקצת ספורט! אבל היי… לא לברוח. לא באמת. אם לא בא לכם להתחיל להוציא אנרגיה ולהתחיל לקפץ, תמיד תוכלו להצטרף אלי ולהתחיל להקפיץ. כי יש לי מנה מושלמת עבורכם: כזו שמכינים בחמש דקות ומקבלים ארוחת צהרים נהדרת, מחממת ודלה בקלוריות.

במחבת יחכו לכם נתחי חזה עוף עסיסיים לצד תערובת של פטריות טריות, ערמונים נימוחים ובצלים, כשאת כל אלה עוטף רוטב עדין בניחוח אסיאתי. נשמע לכם מושלם? גם לי.

צורת ההכנה של המנה הזו היא ייחודית יותר ממה שאולי אתם מכירים, אך זה מה שגם נותן לה את הטעם העשיר שמתקבל בסופו של התהליך.

אם במוקפצים רגילים אתם מוסיפים את החומרים בזה אחר זה, הרי שהפעם אנו נטגן את הפטריות בנפרד, בדיוק עד המידה הראויה להן, ונסנן מיתרת הנוזלים. לאחר מכן נטגן בנפרד גם את נתחי חזה העוף, שגם הם יקבלו את הטיפול המדויק והרצוי להם ובשל כך יישארו עסיסיים ולא יתייבשו, וגם פה נסנן את הנוזלים המתקבלים מהטיגון.

בסוף התהליך כשנאחד את כל החומרים יחד, הרוטב יישאר נטו רוטב ולא יתערבב עם נוזלי העוף והפטריות, יעטוף אותם ברכות, והתוצאה המתקבלת תהיה טעימה עד לאין שיעור.

תמונה של מנת מוקפץ מוגשת בצלחת


החומרים:

  • 1 קילו חזה עוף מנוקה
  • 1 בצל יבש
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 4 שיני שום כתושות
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • סלסילת פטריות שיטאקי טריות
  • סלסילת פטריות יער טריות
  • סלסילת פטריות שימג'י טריות
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור


לרוטב:

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי חריף או מתוק
  • 1/2 כוס רוטב פאד תאי
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • חצי כפית שמן שומשום
  • 1 כפית זנגוויל טחון

אופן ההכנה:

  1. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של כ-4*4 ס"מ.
  2. קולפים את הבצל היבש וקוצצים אותו.
  3. את הבצל הירוק שוטפים היטב, מסירים עלים יבשים ושורש, וקוצצים גס.
  4. את הפטריות שוטפים, מייבשים, חותכים את רגלי הפטריות וחותכים לרצועות רחבות, למעט פטריות השימג'י שאותן משאירים שלמות ורק מסירים את החלק התחתון והיבש של הרגל.
  5. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל היבש מתחיל מעט להזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד שתי דקות יחד תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מתחילות להתרכך ומפיצות ריח נפלא. מסירים מהאש ומעבירים למסננת.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת המוקפץ
  7. באותה המחבת מחממים שוב שמן זית ולתוכו מכניסים את נתחי חזה העוף. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שחזה העוף מלבין ובבדיקה עם סכין רואים שהוא לבן גם מבפנים. מסירים מהאש ומעבירים למסננת.
  8. מחזירים את נתחי העוף המסוננים למחבת ומוסיפים את הפטריות המסוננות ואת הערמונים.
  9. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ויוצקים אותו למחבת.
  10. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים עוד עשר דקות יחד.
  11. מניחים שתי כפות קורנפלור בצלחת עמוקה ומעבירים חצי כוס מהרוטב שבמחבת אל הצלחת. מערבבים היטב עד שלא נותרים גושים ומחזירים את הרוטב שנוצר למחבת.
  12. התערובת מסמיכה בשניות. הרוטב עוטף אותה מכל הכיוונים ומזהיב אותה עוד. מבשלים עוד חמש דקות תוך כדי ערבוב ומכבים את האש.
    תמונה של חזה עוף עם פטריות וערמונים מוגש בצלחת

על המנה המוכנה ניתן לבזוק מעט שומשום קלוי. מגישים על אורז לבן, על נודלס, או בתוך בגט טרי. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס