מתכון למוקפץ נולדס וירקות ב-4 צבעים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מוקפץ ב-4 צבעים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למוקפץ נולדס וירקות ב-4 צבעים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אין כמו ירקות מוקפצים במחבת כארוחה צבעונית ומשביעה והכוללת בתוכה את כל אבות המזון. אם עד היום התרגלתם ללכת במיוחד למסעדה בכדי להזמין את המנה האהובה עליכם, אז לא עוד. מעכשיו תוכלו להכין בכל רגע נתון ארוחה מושלמת בניחוח אסיאתי, להנאתכם ולהנאת כל בני המשפחה.

במתכון שלפניכם השתמשתי בירקות האהובים עלי, אך כמובן שתוכלו לגוון, להוסיף צבע, לשנות או להוסיף כל ירק שתחפצו בו: פטריות, חצילים, כרובית, ברוקולי וכיוצא בזה. תוכלו לוותר על חזה העוף לחלוטין או להמירו בכל סוג אחר של בשר.

תמונה של המוקפץ מוגש בקערה ולצד צ'ופסטיקים

במה השתמשתי עבור הכנת ארוחה לשישה אכלנים?

  • 2 בצל יבש
  • 4 שיני שום
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 גזרים
  • ראש כרוב לבן קטן
  • 1 אריזה של אפונת שלג
  • 1 פרפר שלם של חזה עוף (700 גרם)
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 400 גרם נודלס
  • 1 כפית פתיתי צ'ילי מיובשים
  • מלח לפי הטעם
  • שמן קנולה

תמונה של המצרכים להכנת המתכון


ומה עושים?

  1. קולפים את הגזר ופורסים אותו לפרוסות דקות, את הבצל קולפים ופורסים דק, את הפלפלים שוטפים, מסירים את הגרעינים וחותכים לרצועות דקות, קוצצים את הפינות של אפונת השלג, כותשים את השום ופורסים את הכרוב לרצועות דקיקות. את חזה העוף חותכים לקוביות.
    תמונה של הרטבים והירקות וחזה העוף החתוכים
  2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את קוביות העוף עד שהן מלבינות היטב גם מבפנים. מעבירים למסננת ומסננים את הנוזלים שהן מגירות.
  3. במקביל מבשלים את הנודלס לפי ההוראות, ומסננים.


עוברים לטיגון הירקות, שתמיד מתחילים לטגן מהקשה אל הקל:

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה ממש קלה, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים שניות מעטות לפני שמוסיפים את רצועות הגזר והפלפלים.
  2. ממשיכים לטגן עוד מספר דקות יחד, ומוסיפים את אפונת השלג.
  3. אחרון חביב מוסיפים את רצועות הכרוב, ולאחר שהוא מתחיל לאבד את נפחו, מוסיפים את הרטבים, את התבלינים ואת שמן השומשום.
    תמונה של הנודלס, בצל ירוק, מקלוני אורז, נבטים ובוטנים
  4. את הנודלס המבושלים ואת העוף המטוגן מוסיפים ממש בסוף, וזה הזמן גם לפינוקים נוספים באם תרצו, כגון הוספת בצל ירוק קצוץ, נבטים ובוטנים.

חשוב שתדעו שיש המון סוגים של נודלס, ואני מעדיפה את אלו הקצרים שלא מאלצים אותי להתעסק עם איטריות ארוכות במיוחד בזמן האכילה. כמו כן, למרות שהפעם השתמשתי בנודלס, אפשר להכין את המנה הזו גם בלעדיהם, או להמיר אותם במקלוני אורז שמבשלים קודם לכן.

מעבירים את המנה המוגמרת לקערת הגשה, ולא צריך לקרוא לאף אחד. הריח כבר יזמין את כולם למטבח.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס