מוקיקה: מתכון לתבשיל ברזילאי של נתחי דגים וקרם קוקוס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מוקיקה (Moqueca) תבשיל ברזילאי של נתחי דגים וקרם קוקוס

תמונה גרסת הדפסה

מוקיקה: מתכון לתבשיל ברזילאי של נתחי דגים וקרם קוקוס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 6

מאת: דפני פתיחה

מוקיקה הוא תבשיל דגים ברזילאי המכיל בתוכו את כל השמחה והקצב האופייניים למדינה הזו, עם צבעוניות משגעת, ושפע של טעמים שמתמזגים זה בזה והופכים את כל המנה לחגיגה אמיתית.

במקור מכינים את המוקיקה מנתחי דגים בשילוב פירות ים, אך מטעמי כשרות מובא המתכון שלפניכם עם נסיכת הנילוס הרכה ונטולת העצמות, כשכמובן אין כל מניעה לשלב כל נתח פילה אחר שתבחרו.

עוד תמצאו בתבשיל – בצל ופלפלים צבעוניים מוקפצים, עגבניות שרי ולבבות דקל שחשוב מאד שלא לוותר עליהם משום שהם מוסיפים חמצמצות רעננה לכל העסק, וקרם קוקוס סמיך שמאחד את כל הטעמים.

לאחר בישול של דקות ספורות אפשר להגיש את התבשיל לשולחן היישר עם המחבת שעליה בושל לצד אורז לבן שיספוג בהנאה את הרוטב.

אצלנו ליקקו את האצבעות!

תמונה של התבשיל במחבת מוגש לצד קערת אורז

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 1 קילו דג נסיכת הנילוס קפוא
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 260 גרם עגבניות מרוסקות
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1 פחית לבבות דקל פרוסים מסוננים מהנוזל שבקופסא
  • מלח
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל
  • מעט שמן לטיגון

תמונה של המצרכים של המתכון

מכינים בקלי קלות:

  1. מפשירים את הדג במקרר, שוטפים וחותכים לקוביות.
  2. קולפים את הבצל, שוטפים וחותכים לרצועות.
  3. שוטפים את הפלפלים וחותכים לרצועות.
  4. מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את השום הכתוש ואת רצועות הפלפלים ומטגנים מספר דקות תוך ערבוב.
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את קרם הקוקוס ואת התבלינים, ומערבבים.
  7. מוסיפים את נתחי הדג ומטביעים אותם בעדינות ברוטב.
  8. מפזרים את לבבות הדקל ואת עגבניות השרי, מערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה, שלאחריה מכסים את התבנית במכסה, ומנמיכים את האש.
  9. מבשלים 15 דקות ומכבים את האש.

Com apetite !

תמונה של תבשיל ברזילאי של נתחי דגים וקרם קוקוס מוגש לצד אורז לבן

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס