מתכון לקינוח חלומי של מוס נוגט וקרם ערמונים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מוס נוגט וקרם ערמונים חלומי לשנת 2015 מתוקה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקינוח מוס נוגט וקרם ערמונים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

בין אם אתם מתעתדים לחגוג את צאת שנת 2014 במסיבת סילבסטר מפוארת, ובין אם תעדיפו לקבל את פני השנה האזרחית החדשה עם כוס תה חם ופיג'מה, לא תוכלו להתעלם מכך שהנה הסתיימה לה עוד שנה וממש בעוד רגע תפציע לה שנת 2015 במלוא הדרה, כשאיך שלא תחליטו לחגוג, או לציין את המאורע, אני חושבת שלא תתנגדו לקינוח חורפי ומפתה במיוחד שמכינים בקלי קלות מארבעה מוצרים בלבד ושידאג לסיום והתחלה חגיגיים במיוחד.

הקינוח הטעים והמפתה הזה מורכב מתחתית של מוס שוקולד נוגט נפלא וקל מאד להכנה, אשר מזגתי לתבניות קטנות בצורת דונאטס והקפאתי. לאחר ההקפאה מחלצים את המוס הקפוא לצלחת ומזליפים לתוכו קרם ערמונים חלומי. אז נכון שחורף ואין כמו ריח של ערמונים קלויים על האש שמחממים את האוויר בריח פחמי מתוק, אבל אנחנו נקצר ונשתמש בערמונים קלופים באריזת וואקום שיעשו עבודה מצוינת ויקצרו מאד את זמן העשייה.

את המוס הקפוא תוכלו להכין בכל תבנית שתרצו ולאו דווקא בתבנית הדונאטס הזו, אבל תעשו לעצמכם טובה והשתמשו בתבנית סיליקון שעוזרת למקפא לצאת בקלות ובמהירות, ולא בתבנית המתכת שמצולמת פה ושעשתה לי חיים לא קלים עד שהצלחתי לשלוף אותם החוצה. כן, הרבה מים חמים היו מעורבים בתהליך, אבל בסוף זה קרה והמוס יצא. אני למדתי את הלקח שלי בדרך הקשה, אבל אתם כבר תהיו חכמים יותר. נכון?

תמונה של המוס מוגש עם אבקת קקאו מעל ולצד תותים טריים

החומרים למוס: (8-10 מנות)

  • 350 גרם ממרח נוגט אגוזים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

החומרים לקרם ערמונים:

  • 100 גרם ערמונים קלופים בוואקום
  • 1/2 כוס חלב מרוכז
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה: 

אופן הכנת המוס:

  1. מערבבים את ממרח הנוגט עם 250 מ"ל שמנת מתוקה.
  2. מקציפים את 250 המ"ל הנוספים של השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הנוגט.
  3. שופכים לתבניות אישיות ומקפיאים.

תמונה של שפיכת התערובת לתבניות אישיות

אופן הכנת קרם הערמונים:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים יחד את הערמונים עם החלב המרוכז.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוכה את הערמונים הטחונים.


הרכבת המנה:

  1. מחלצים את המוס מהתבנית ומניחים אותו על צלחת הגשה.
  2. מכניסים את קרם הערמונים לשקית זילוף עם צנתר מקרוני או אחר ומזליפים את קרם הערמונים במרכז המוס.
  3. בוזקים מעט אבקת קקאו ומגישים עם תותים טריים.


יאמי!

ועכשיו, כל שאני יכולה זה רק לקוות שתהא זו שנה טובה מקודמתה, ושכל הצרות שלנו יסתכמו במוס עקשן שסירב לצאת מתחתית המתכת שלו. מאחלת לכולכם שנה מלאה בבשורות טובות והפתעות נעימות, וכמובן המון אוכל טוב!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס