דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

!מה לעשות עם שניצל מאתמול - שלושה רעיונות לשדרוג

תמונה גרסת הדפסה

מתכונים עם שניצל מאתמול | מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 5

כולנו מכירים את זה. מכינים ערימה ענקית של שניצלים, זוללים אותם כשהם חמים ופריכים, ואת השארית מכניסים למקרר כשלמחרת כבר לאף אחד לא מתחשק לאכול אותם. הציפוי מתרכך, הבשר מתקשה, ובחימום מחדש זה ממש כבר לא אותו הדבר.

הרעיון שלי הוא פשוט להפוך אותם למשהו אחר, כשהיום שהם שהו במקרר יעשה להם רק טוב, ובחמש דקות עבודה תקבלו מנה חדשה שכולם ישמחו לאכול.

במחשבה שנייה, יש לי הרגשה שלפעמים תמצאו את עצמכם מכינים שניצלים במיוחד בכדי להכין אותם בצורה הזו, כי במקרה הזה השדרוג עולה על המקור.

הרי לכם שלושה רעיונות טעימים במיוחד:

תמונה של שניצלים ברוטב לימון חמוץ מתוק

 

שניצלים ברוטב לימון חמוץ מתוק

החומרים:

  • 5 שניצלים קרים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כף קליפת לימון מגורדת
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מירין (רוטב אסיאתי מתוק. לא חובה)
  • 1/4 כפית מלח
  • 3-4 פרוסות לימון דקיקות

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לתוך סוטאז' רחב את כל חומרי הרוטב (מהמים ועד המירין) ומבשלים עד להסמכה קלה.
  2. מכניסים את השניצלים לתוך הרוטב, מפזרים את פרוסות הלימון, ומבשלים יחד על אש בינונית ללא מכסה כעשר דקות.

תמונה נוספת של שניצלים ברוטב לימון חמוץ מתוק

 

שניצלים ברוטב פטריות

החומרים:

  • 5 שניצלים קרים
  • סלסילת פטריות שמפניון
  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הפטריות ופורסים אותן.
  2. מחממים בסיר קטן מעט שמן ומטגנים את הפטריות עד לריכוך.
  3. מוסיפים לסיר את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.
  4. מניחים את הקורנפלור בקערה ומוסיפים לו כרבע כוס מהמים הרותחים שבסיר.
  5. מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים.
  6. מחזירים את הקורנפלור לסיר, מביאים לרתיחה מחודשת ומכבים את האש.
  7. מניחים את השניצלים בתבנית המתאימה לתנור, ויוצקים עליהם את הרוטב. מפזרים את הפטריות בצורה שווה מעל השניצלים.
  8. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-15 דקות, ומגישים.

תמונה של שניצל מוגש בצלחת

 

תבשיל פתיתים ונתחוני שניצלים

החומרים:

  • 5 שניצלים קרים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 חבילת פתיתים
  • 4 כוסות מים
  • 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. חותכים את השניצלים לקוביות בינוניות.
  2. בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הפתיתים.
  3. מטגנים מעט תוך ערבוב עד להזהבה קלה של הפתיתים.
  4. מוסיפים לפתיתים את המים ואת רסק העגבניות ומתבלים בפפריקה ובמלח.
  5. מוסיפים את קוביות השניצלים ומערבבים.
  6. מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר. סוגרים את מכסה הסיר.
  7. מבשלים 15 דקות, מערבבים, ומכבים את האש.
  8. משאירים עם מכסה סגור לעוד 10 דקות, ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קרם הגנה נגד חום

משתמשת בפן, מחליק, מסלסל? זה הטיפ בשבילך

המכשירים החשמליים שעוזרים לנו כל כך הרבה בסידור ועיצוב השיער שלנו גם עלולים לפגוע בו, בעיקר בגלל החום שלהם. אבל אל דאגה, מריחת קרם ייעודי לפני השימוש מונעת את הנזקים.

אל תוותרי על מסכה

מסכה לשיער היא בדיוק כמו מסכה לפנים

אחת לשבוע הקדישי כמה דקות כדי להזין את השיער במסכה. תפקידה של מסיכת השיער הוא להעשיר את השיער בחומרים מזינים במינון גבוה מזה שמספקים המוצרים לשימוש יומיומי.