מתכון לקציצות עם תפוחי אדמה ורוטב עגבניות בתנור - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מהתנור לצלחת – קציצות עסיסיות עם תפוחי אדמה ורוטב עגבניות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקציצות עם תפוחי אדמה ורוטב עגבניות בתנור

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

גם בימים החמים, אין כמו לחזור הביתה למזגן הצונן, כשבמטבח מחכה ארוחת צהרים משובחת וטעימה. וכשמדובר במשהו שכל כך מזוהה עם אוכל ביתי כמו קציצות שהכנו במו ידינו, ושיוצאות עסיסיות להפליא למרות שנאפות בתנור במקום להיטגן בשמן עמוק, אז הרווחנו פעמיים.

במתכון זה נשזור אותן עם פרוסות ענוגות של תפוחי אדמה, נניח על בסיס של רוטב עגבניות טעים המבעבע וניגר לתוכן בזמן האפייה ונקבל מנה יפיפייה ומשביעה שכולם יזללו בהנאה.

לתבנית בקוטר 24 עבור כ- 20 קציצות אנו נשתמש ב:

(וכמובן שאפשר להכפיל כמויות ולהשתמש בשתי תבניות או אחת גדולה יותר)

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות עלי טרגון טרי קצוצים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
  • פפריקה אדומה מתוקה
  • כורכום
  • מלח

תמונה של המרכיבים של המתכון

מכינים את הקציצות:

  1. מכניסים לתוך קערה את הבשר, הבצל, השום, הטרגון, הביצים, פירורי הלחם, כף פפריקה, חצי כפית כורכום ומתבלים במלח לפי הטעם.
  2. לשים היטב את התערובת ויוצרים קציצות קטנות. כל קציצה מועכים מעט בכדי שהן תהיינה פחוסות ולא כדוריות. מניחים על מגש גדול את כל הקציצות.
  3. את פרוסות תפוחי האדמה מכניסים לקערה ומתבלים בחצי כפית כורכום, מלח ושתי כפות שמן.
  4. מערבבים היטב כך שכל הפרוסות יקבלו את התיבול.
  5. חוצים כל פרוסת עגבנייה לשניים.
  6. מערבבים את העגבניות המרוסקות עם כפית פפריקה אדומה מתוקה ומלח.
    תמונה של שלבי הכנת הקציצות
  7. יוצקים את העגבניות המרוסקות המתובלות לתבנית.
  8. מתחילים להעביר לתבנית את הקציצות ואת פרוסות תפוחי האדמה: מניחים בצורה חופפת קציצה ופרוסת תפוח אדמה, כך עד שממלאים את התבנית.
  9. את פרוסות העגבנייה מפזרים בין השורות. אין משמעות גדולה להיכן מניחים אותן.
    תמונה של הקציצות ותפוחי האדמה בתבנית לפני האפייה בתנור
  10. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור.
  11. אופים בחום של 200 מעלות, 45 דקות, ולאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים בחום של 180 מעלות עוד 20 דקות, עד שהקציצות ותפוחי האדמה יזהיבו.

אזהרה – בשלב הזה, הריח בבית כבר מטריף את החושים.

תמונה של הקציצות ותפוחי האדמה בתבנית לאחר האפייה בתנור

מוציאים מהתנור ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס