דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מגש מסיבות של קונוסי טורטיה במלית פיצה

תמונה גרסת הדפסה

מגש מסיבות של קונוסי טורטיה פיצה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 20 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם גם אתם מתכוננים כבר במרץ למסיבות סוף השנה האזרחית ועסוקים בחיפוש אחר הכיבוד המושלם לצד השמפניה, הרי שמגש הטורטיות המגולגלות זה יגנוב את ההצגה, עם הופעה מרשימה ושלל טעמים נפלאים.

ככה, בקלי קלות, ניתן להפוך טורטיות משמימות לקונוסים שמנמנים המכילים בתוכם מלית פיצתית טעימה, גדושת גבינות נמסות שהתקבלו לאחר שהייה קלה בתנור, ועוד שלל תוספות נהדרות לפי המוצע פה במתכון או טעמכם האישי.

במרכז המגש נניח קערית של מטבל עגבניות ושום שישלים את ההופעה ושהכי כיף לטבול בו את כל האושר הזה ממש רגע לפני הביס המושלם.

מגש טורטיות

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

לטורטיות:

10 טורטיות בקוטר של 25 ס"מ
200 גרם רסק עגבניות
200 גרם ממרח פלפלים קלויים
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
300 גרם גבינת גאודה מגורדת
קופסת גרעיני תירס
קופסת חרוזי זיתים

למטבל עגבניות ושום:

5 עגבניות
1 כפית אבקת שום
1 כף שמן זית
2 כפות קטשופ
חצי כפית מלח

מכינים את הטורטיות:

  1. מכינים מגש מתכת עגול שניתן להכניס לתנור, ומניחים במרכזו את הקערית העגולה שתשמש אותנו מאוחר יותר למטבל.
  2. חוצים את הטורטיות לשני חלקים.
  3. מערבבים את רסק העגבניות עם ממרח הפלפלים.
  4. מערבבים את שתי סוגי הגבינות.
  5. מסננים את התירס ואת הזיתים מהנוזלים.
  6. על חצי טורטיה מורחים שכבה דקה של תערובת הרסק.
  7. מפזרים מעט מהגבינות.
  8. מפזרים מעט מהזיתים ומהתירס.
    חומרים לטורטייה
    טורטיה מגולגלת
  9. מגלגלים את הטורטיה החל מהחלק השטוח שלה כלפי הצד השני, כך שמתקבל קונוס.
  10. מניחים את הקונוס עם השפיץ לכיוון הקערית שבמרכז המגש.
  11. חוזרים על הפעולה עם כל חצאי הטורטיות, ומניחים אותן קונוס לצד קונוס עד שממלאים את כל המגש.
    טורטיות לפני אפיה
  12. מפזרים קצת גבינות על החלק השפיצי של הקונוסים.
  13. מוציאים את הקערית שנמצאת במרכז המגש, ומכניסים את המגש לתנור.
  14. אופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות.

מכינים את מטבל העגבניות:

  1. מרסקים את העגבניות ומעבירים לקערה.
  2. מערבבים עם שאר החומרים.
  3. מעבירים לקערית המטבל.
  4. כשמגש הקונוסים יוצא מהתנור מניחים את קערית המטבל במרכז, ומגישים.
  5. זהו, עכשיו אפשר להתחיל בחגיגה!
    ידיים אוחזות מגש טורטיות

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בעלת עור רגיש? תקראי את זה

מה לחפש על תווית מוצרי הקוסמטיקה?

אם את בעלת עור רגיש השתדלי להימנע מרכיבים הידועים כאלרגניים יותר מאחרים - פרבנים וסולפטים (SLS). ובכל מקרה העדיפי רשימת רכיבים קצרה ככל האפשר.