מתכון לחטיפי בייגלה עם מטבל גבינה - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מגש חטיפי פרעצלס עם מטבל גבינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחטיפי בייגלה עם מטבל גבינה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 40-50 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

יש לכם את כל הסיבות שבעולם להכין הקיץ את מגש חטיפי הפרעצלס הטעימים האלה: מסיבות סוף שנה, ימי הולדת, משחקי כדורגל ואפילו סתם כדי שיהיה מה לנשנש בבית...

עם ארבעה מרכיבים לבצק של פיצה בכלום עבודה, מתקבלים המוני מאפים קטנים, עם פנים רך ונימוח ומעטפת קריספית, בדיוק כמו שפרעצלך צריכים להיות, וזאת תודות לדרך ההכנה הייחודית להם, הכוללת טבילה קצרה במי סילאן לפני האפייה.

מיני פרעצלס בצלחת סביב מטבל גבינה

לאקסטרה חגיגה מגישים לצד מטבל גבינות חם ולא מפסיקים לטבול ולזלול.

את מה שנשאר במקפיא (אם נשאר) אפשר לשמור במקפיא ולחמם בתנור או בטוסטר אובן, והם חוזרים להיות פריכים כמו חדשים.

מיני פרצעלס טבול בגבינה מותכת

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הבצק:

½ קילו קמח שמרים
¼ כוס שמן קנולה
1+1/4 כוסות מים חמימים
1 כף סוכר לבן
1 כפית שטוחה מלח

לטבילה:

1 ליטר מים
2 כפות סילאן
1 כף סודה לשתיה

לציפוי:

1 ביצה טרופה
שומשום / מלח גבישי/ פלפל גרוס גס

עבור מטבל הגבינה:

50 גרם חמאה
¼ כוס קמח לבן
2 כוסות חלב
200 גרם גבינת צ'דר מגורדת
½ כפית מלח

מיני פרצעלס בתוך תבנית לפני אפייה

מכינים את הפרעצלס:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת מערבל, ולשים בעזרת וו לישה במשך 6 דקות.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
  3. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים במקום חמים להתפחה של 1-2 שעות, עד להכפלת נפח.
  4. לאחר ההתפחה יוצרים מהבצק כדורים קטנים במשקל של כ-15 גרם כל אחד, ומניחים בצד.
  5. מכניסים את כל חומרי הטבילה לסיר, ומביאים לרתיחה.
    מיני פרעצלס במבט מקרוב
    מיני פרעצלס לאחר אפייה
  6. מכניסים את כדורי הבצק לתוך הסיר, בנגלות קטנות כדי למנוע צפיפות יתר, ומבשלים מספר שניות עד אשר הכדורים תופחים.
  7. מניחים את הכדורים המבושלים והרטובים קמעה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מורחים את כדורי הבצק בביצה הטרופה.
  9. מפזרים שומשום, קצת פלפל גרוס ומלח גס.
  10. מכניסים לתנור ואופים בחום של 220 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.
    מיני פרעצלס מסביב למטבל גבינה מבט מקרוב

מכינים את מטבל הגבינה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר גדול.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רביכה סמיכה.
  3. מוסיפים את החלב ומערבבים עד לרתיחה ועד אשר כל הגושים נעלמים והתערובת הופכת סמיכה ואחידה.
  4. מוסיפים את הגבינה המגורדת ואת המלח, ומבשלים עד להמסה.

להגשה:

  1. יוצקים את מטבל הגבינה לקערית ומניחים במרכז צלחת הגשה.
  2. מסדרים סביב הקערית את כדורי הפרעצלס, ומגישים.
    מיני פרצלס לפני טבילה בגבינה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס