מתכון קל לארוחת ערב בין רגע: מאפים קטנים מבצק עלים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפי בצק עלים קטנים וטעימים לארוחת ערב בין רגע

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה בצק עלים עם ירקות וגבינות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

בערבים הקרירים כשלפעמים מתחשקת ארוחת ערב קצת שונה, כזו שתחמם את הבטן אבל עדיין לא תדרוש מאיתנו השקעה מיוחדת בסופו של יום ארוך, יהיה זה זמן מעולה להכיר את המאפים הקטנים והחמודים הללו, שמכינים במהירות וללא כל מאמץ.

מבצק עלים חתוך לריבועים, קצת ירקות קפואים משקית שמוצאים במקפיא ובתוספת של גבינות וביצים, ויש לכם בדקות ספורות ממש יופי של ארוחה שגם הגדולים וגם הקטנים ישמחו לאכול.

תמונה של המאפים מוגשים בצלחת

אז מה צריך שיהיה בבית, עבור 12 מאפים?

  • חבילה של 1 קילו בצק עלים קפוא מופשר
  • 2 כוסות ירקות קפואים מעורבים (גזר, תירס, אפונה ושעועית)
  • 1 גביע קוטג'
  • 2 ביצים
  • 4 כפות גבינה צהובה מגוררת
  • 3 כפות קמח
  • מעט מלח
  • תבנית עם שקעים למאפינס
  • למריחה – ביצה טרופה

 

מכינים!

  1. פורסים את הבצק המופשר וחותכים אותו לריבועים שווים בגודל 10*10.
  2. משמנים או מרססים בתרסיס שמן את שקעי המאפינס, ומניחים בתוך כל אחד מהם ריבוע בצק כשהדפנות שלו עולות כלפי מעלה.
    תמונה של ריבועי הבצק מונחים בתבנית
  3. מניחים על כל בצק מעט ירקות קפואים.
    תמונה של הנחת ירקות קפואים בבצק
  4. מערבבים יחד את הקוטג', הגבינה הצהובה, הביצים והקמח יחד וממליחים.
  5. יוצקים כף מהתערובת לתוך כל ריבוע בצק וסוגרים את שולי הבצק פנימה. אין צורך להדק אלא רק לקפל פנימה.
    תמונה של סגירת שולי ריבועי הבצק
  6. מורחים את הבצק הגלוי לעין בביצה טרופה.
  7. מכניסים לתנור ואופים בחום של 160 מעלות כ-45 דקות עד אשר המאפים מזהיבים.

תמונה של המאפים בתבנית לאחר האפייה

בתאבון!

תמונה של המאפים בצלחת ואחד מהם חצוי לשניים

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס