מאפינס תפוזים עם שוקולד צ'יפס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאפינס תפוז עם שוקולד צ'יפס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מאפינס תפוזים ופצפוצי שוקולד צ'יפס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: 12 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

בתקופת החורף, כשמזג האוויר קריר בחוץ והגשם דופק על החלונות, אין כמו לשלוף מן התנור עוגות מאפינס קטנות ומתוקות שמדיפות ניחוחות של תפוז בכל הבית, ולהתפנק איתן לצד משקה חמים.

מעבר לכך שההכנה שלהן אינה דורשת כלום מעבר לכף וקערה, הן אינן מכילות מוצרי חלב ולכן מתאימות גם לרגישים ללקטוז ולקינוח של ארוחה בשרית, ובאופן כללי ממש כיף למצוא אותן במקפיא בדיוק כשמתחשק משהו מתוק, ולהפשיר אותן מספר שניות במיקרוגל.

כן, אצלי הן נכנסות היישר להקפאה, אלא אם כן יש בדיוק אורחים על הכוונת. אם התכנית היא רק עבור משהו מתוק לשעת הצורך, אז אין כמו המקפיא בשביל לשמור עליהן טריות לכל רגע שנחפוץ. החימום המחודש מאפשר גם לשוקולדים הקטנים להימס שוב אל תוך עצמם, והתחושה היא ממש כשל עוגה שבזה הרגע יצאה מהתנור.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

2.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 שקיק אבקת אפיה
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כף גרידת קליפת תפוז
1 כף תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס + 2 כפות

מכינים:

  1. מכניסים לקערה גדולה את הקמח הסוכר ואבקת האפיה. מערבבים קלות.
  2. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים עם השמן, מיץ התפוזים, גרידת התפוז ותמצית הווניל.
  3. מוסיפים לקערת הקמח וטורפים מספר רגעים עד לקבלת תערובת אחידה ונטולת גושים.
  4. מוסיפים כוס של שוקולד צ'יפס ומערבבים.
  5. יוצקים את המסה אל תוך תבנית עם שקעי מאפינס שרופדו בעטרות נייר משומנות, וממלאים עד כמעט לסוף עטרת הנייר.
  6. מפזרים מעל כל יחידה מספר פתיתי שוקולד צ'יפס.
  7. אופים בחום של 150 מעלות במשך כ-45 דקות עד להזהבה.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס